Rør gær og honning ud i vandet i røreskålen.
Bland salt, hvedemel og ølandshvede i en skål og kom det i røreskålen.
Rør dejen på laveste hastighed i to minutter og sæt derefter hastigheden op på til middelhastighed, alt afhængig af din maskine. Dejen skal æltes på maskinen omkring 10-12 minutter. Så snart dejen slipper skålens kant, skal du stoppe maskinen og se om du kan lave en glutentest.
Tjek at dejen er æltet perfekt ved at lave en glutentest:
Tag en lille klump dej og træk den ud, så den bliver helt gennemsigtig uden at gå i stykker.
Hvis du ikke kan lave en glutentest efter 10-15 minutter, så kom en smule mere mel i, 1/2 – 1 dl ekstra mel.
Smør en stor ren skål med olivenolie og kom den æltede dej deri. Dæk med husholdningsfilm eller et låg og lad dejen hæve i køleskabet 12-14 timer.
Tænd ovnen på 260 grader varmluft og sæt en bagesten eller bagestål ind i ovnen.
Skær bollerne ud med en spartel eller kniv, dejen skal ikke æltes.
Løft bollerne over på et stykke bagepapir. Skub bagepapiret med bollerne ind på den varme bageplade. Skru ned for varmen til 180 grader varmluft og bag bollerne i 10 minutter. Skru derefter varmen op til 220 grader og bag videre i cirka 5-7 minutter, eller til bollerne er lækre, sprøde og færdigbagte.
Nyd dem lune med smør og lad resten køle af på en rist.
BEMÆRK
Om du vil prøve kræfter med opskriften på din maskine er naturligvis på dit eget ansvar!
Ikke alle maskiner kan klare denne opskrift, så der skal du selvfølgelig holde øje, læse manual og selv vurdere om maskinen kan klare en gærdej efter denne metode.