Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=luciabroed

Luciabrød

Kom mælk i en skål og rør gær ud i mælken.

Smelt smør på en pande ved lav varme. Kom det smeltede smør, stødt safran, æg, sukker og salt i mælken og rør det godt sammen.

Rør 450 g hvedemel i, og rør dejen godt sammen. Drys de sidste 25 g hvedemel ud på køkkenbordet og ælt dejen færdigt på køkkenbordet. Den må gerne være lidt klistret. Tilsæt ikke ekstra mel, for så bliver bollerne tørre og dejen vil sætte sig fint mens den hæver.

Kom dejen i en ren skål med et klæde over og lad den hæve i halvanden time på køkkenbordet.

Del dejen i 12 og form 12 luciaboller. Pensl med sammenpisket æg og pynt med chokoladeknapper. Lad dejen efterhæve i 30 minutter på bagepladen.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.