Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=citronmaane

Citronmåne

Dej 1
Pisk smør, flormelis, sukker og vaniljesukker, til det er luftigt. Pisk et æg i dejen ad gangen og derefter en æggeblomme ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver sammen, sigt det i dejen og rør rundt. Rør citronsaft og fintrevet citronskal i dejen.

Dej 2
Rør marcipan og sukker sammen, til det er helt ensartet, og rør derefter smør i. Rør et æg i ad gangen, til dejen er ensartet. Rør dejen i dej 1.

Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 45 minutter, til den er gennembagt

Citron glasur
Riv skallen af citronen og lad den lufttørre på et stykke køkkenrulle i en time, mens kagen bager og køler af.

Pisk flormelis med citronsaft til en hvid og tyk glasur. Fordel citronglasuren på den afkølede citronmåne og drys til sidst med den lufttørrede citronskal.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.