Smelt smøret i en gryde ved lav varme.
Rør gæren ud i mælken i en skål og hæld det smeltede smør i, sammen med 2 æg. Rør det godt sammen.
Bland det grove mel med sukker, kanel, kardemomme, vanilje og salt og rør det i skålen med smør/mælk blandingen. Tilsæt hvedemel lidt af gangen, til dejen kan æltes – ælt dejen på køkkenbordet til den er smidig og blød.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i en skål med et rent klæde over i 45 minutter.
Når dejen er hævet, gøres remonce klar. Smelt smør, farin og kanel i en gryde ved lav varme.
Del dejen op i en masse små stykker som trilles til kugler a ca 1 1/2 cm i diameteren. Vend alle kuglerne et par stykker af gangen i den flydende sukkerblanding og læg dem derefter lag på lag i en form, beklædt med bagepapir. Min form er en rund springform på 18 cm i diameteren – men man kan også fint bruge en rugbrødsform eller lign.
Når alle kuglerne er sat i formen, hældes resten af sukkerblandingen over og efterhæver i et kvarter, før den bages i ovnen ved 175 grader varmluft i 45 minutter.
Tip
kagen kan evt pyntes med hvid glasur – men vi spiste den blot som den er her.






