Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=pop-tarts-chokolade-saltkaramel

Pop Tarts med chokolade og saltkaramel

Saltkaramel
Smelt sukker i en gryde ved middel varme og hold godt øje med det. Det kan godt tage tid, før det begynder at smelte, men så går det også lynhurtigt derefter.

Så snart sukkeret begynder at smelte, så skrues der højt op for varmen, røres grundigt rundt og hældes flødes i lidt af gangen. Rør godt rundt og kog karamellen godt igennem til det er helt enstartet, rør til sidst lidt saltflager i.

Chokoladeganache
Varm fløden op til den lige knap koger. Tag fløden af varmen og rør chokoladen i. Rør godt til det er helt ensartet i konsistensen og hæld det derefter på et glas og sæt i køleskabet til mindst en halv time.

Dej – og samling+ bagning af Pop Tarts
Rør alle de tørre ingredienser – mel, bagepulver, sukker, salt og vaniljepulver – sammen i en skål.

Smuldr smøret i, og smuldr det sammen med alle de tørre ingredienser til fint smuld. Rør derefter æg og til sidst mælk i. Samle dejen og ælt den evt med en smule mere hvedemel, hvis nødvendigt.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant med en højde på ca. 2-3 mm. Skær firkanter a cirka 6×10 cm – eller den størrelse du foretrækker.

Halvdelen af firkanterne fyldes på midten med chokoladeganache og saltkaramel.

Pensl de firkanter uden fyld og læg dem oven på, med den penslede side ned mod fyldet. Tryk de to deje sammen med en gaffel hele vejen rundt i kanterne.

Pensl med æg, og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter eller til de er gyldne.

Når de er taget ud af ovnen skal de køle en smule af på en rist, så de ikke er alt for varme på overfladen – derefter kan de pyntes med resten af chokoladeganachen og saltkaramellen på toppen.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.