Rør hvedemel, bagepulver, sukker, vaniljesukker, citronskal og salt sammen i en skål.
Skil æggeblommer og æggehvide i to skåle. Pisk æggehviderne stive i en ren skål og sæt dem til side et øjeblik.
Pisk ricotta og æggeblomme sammen ved lav hastighed i en anden skål til det er helt ensartet og rør derefter kærnemælk i. Sigt de tørre ingredienser i skålen og vend dejen sammen.
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, kom først et par skefulde stiftpisket æggehvide i og rør det sammen og vend derefter nænsomt resten af æggehviderne i, uden at slå luften ud af æggehviderne.
Varm en pande op ved middelhøj varme og smelt smør på panden. Kom pandekagedejen på i klatter med en ske og steg pandekagerne 2-3 minutter på begge siderne.
Servering
Anret de varme pandekager på tallerkener eller et fad. Drys med flormelis og fordel blåbær over. Server med citron i både, til at dryppe over pandekagerne.






