Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=vegetar-lasagne

Vegetar Lasagne

Lasagnesauce
Sauter løg i en gryde med olie ved middelvarme, til de er bløde.

Skru op for varmen, kom champignoner i og rør godt igennem.

Kom alle de andre ingredienser til lasagnesaucen i gryden og lad det simre i minimum 1 time ved lav varme. Jo længere tid, jo mere cremet og lækker bliver saucen. Rør jævnligt og tilføj grøntsagsbouillon, hvis det er nødvendigt. Smag til med salt og peber.

Spinatfyld
Tilbered spinatfyldet, når lasagnesaucen har simret færdig.

Sauter løg og hvidløg på en pande med olie, til løgene er bløde. Tilsæt frossen spinat og kog op, til spi­naten er tøet op. Hæld overskydende væde fra. Tilsæt basilikum og fløde. Smag til med friskrevet muskatnød, salt og peber.

Mornaysauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en melbolle. Pisk derefter langsomt mælk i, til alt melet er opløst og saucen er jævn. Kog den igennem og kom mere mælk i hvis nødvendigt.

Når saucen er jævn og har en god cremet men flydende konsistens, tilsættes ost og der røres til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Vegetar Lasagne
Kom først halvdelen af mornaysaucen i et smurt ovn­fast fad.

Kom skiftevis lasagnesauce, spinatfyld og lasagneplader i, til der ikke er mere sauce tilbage og afslut med mornaysauce.

Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20-­25 minutter, til lasagnepladerne er møre.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.