Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/champagne-sorbet/

Champagnesorbet

Sødmefyldt og super forfriskende er et par søde tillægsord som fint beskriver denne champagnesorbet.

Og så er den nem at lave!

Vi har lavet champagnesorbet som en lækker sommer forfriskning, men den er også skøn som en let dessert, når som helst til den søde tand i sommervarmen eller til at rense ganen og smagsløgene med, hvis man spiser en middag med flere serveringer.

Og så er den selvfølgelig helt perfekt til nytårsaften.

PT3H

Champagnesorbet

8 pers.     3 timer
8 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Kom vand og sukker i en gryde, kog det op og lad det koge indtil sukkeret er helt opløst.

Tag gryden af varmen og tilsæt den mousserende vin i. Sæt blandingen på køl i mindst 3 timer,  og kør det derefter på en ismaskine til det bliver en flot champagnesorbet.

Champagnesorbet opbevares i en frysebøtte til det skal spises og smelter ret hurtigt, så det behøver ikke tages op lidt tid før servering, som ved fx flødeis.

Et lille tip:
Hvis man ikke har en ismaskine, så kan champagnesorbeten laves som granita. Kom isblandingen i en stor fryseboks, som er til at røre rundt i. Sæt i fryseren og rør godt igennem hver halve time. Brug tilsidst en gaffel til sidst til at ridse godt op i isene, så der dannes en masse små iskrystaller i isen.