Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/familieweekend-boernehoejde/

Familieweekend i børnehøjde

Dayz RonbjergVores måde at holde ferie på, planlægge oplevelser, tage på udflugter og nye eventyrer har egentlig for Martins og mit vedkommende ikke ændret sig væsentligt meget, siden vi blev forældre. Vi havde ganske vist lige et rejsestop i omkring 3 år, mens Johan og Julie var helt små – vi orkede bare ikke tvillingevogn, bleer og tumlinger i kombination med rejsemål og havde det ærlig talt super rart og hyggeligt med at være derhjemme på Østerbro i de år.

Efter Johan og Julie fyldte tre år, har vi nydt at rejse og tage på eventyr sammen. Jeg bliver gang på gang imponeret over, hvor mange kilometer de fire små ben kan trave på en storbyferie og også over, hvor gode de to krudtugler er til at være med på lækre restauranter – og nyde det. Vi tager egentlig bare hensyn til tidlige sengetider, har snacks og lidt legetøj i tasken og lægger et smut omkring en legeplads eller tre i løbet af en dag. Så gør det forrygende at være afsted. dayz_ronbjerg_ude

Men i løbet af det sidste års tid har Martin og jeg også talt om at prøve den type ferier, som i vores øjne mest er for børn. Den type ferie med badeland, hoppeborg, kæmpe indendørs- og udendørslegepladser og skægge børne-aktiviteter. For nogle måneder siden indgik jeg et samarbejde med Dayz og i den forbindelse tog vi et par dage ud af kalenderen forrige weekend for at tage på en børneforkælende weekend til feriecenteret og den smukke natur omkring feriecenteret Dayz Rønbjerg ved Limfjorden i Vesthimmerland. dayz_valdemarsro_ronbjerg

Først var Martin og jeg sådan lidt … ‘vi må også lige tjekke om der er nogle gode spisesteder i området’-agtig. Så da vi ankom til feriecenteret og Johan og Julie havde indtaget den indendørslegeplads, så brugte vi lige en halv times tid på research og snak om gode frokostmuligheder i området . Indtil vi blev lidt trætte af at høre på os selv, og over at vi ikke bare slappede lidt af, snuppede pizzabuffet´en på fericenteret og ja – bare gav slip og i stedet lod os rive med af Johan og Julies begejstring, over alle de muligheder, som centeret byder på.

Så det gjorde vi! Og vi havde sådan en hyggelig og sjov weekend alle fire.

Vi boede i en lille hyggelig hytte med eget køkken og handlede blot lidt lækkert ind til morgenmad og frokost, der slappede vi af om aftenen med bøger, et glas rødvin og hygge – og så holdt vi ellers bare weekend i børnehøjde. Med alt hvad det inkluderede af leg, badeland, hoppeborg, små udflugter i området, bowling, bland selv slik og pizzabuffet. dayz_valdemarsro

dayz-ronbjerg havnen-ronbjerg

Der er så skønt i området omkring feriecenteret og vi nød det dejlige milde efterårsvejr. Vi (Martin og jeg) var fristet til at tage på udflugt til den lille ø, Livø – men det må blive en anden gang, hvor vi er på de kanter.
miniferie-dayz ronbjerg_valdemarsro sherif_dayz

Lørdag var der arrangeret ‘Sherif for en dag’ i et par timer for alle børn, med slangebøsser, sækkevæddeløb og andre sjove påfund. Johan og Julie nød virkelig den weekend, fyldt med sjov for børn og fine nye oplevelser. Det var så fedt – og vi havde så mange gode snakke, grineture og hyggestunder på turen.

dayz_wellness

Lørdag formiddag fik jeg et par timers luksus for mig selv i spa-området, mens de tre andre havde en fest i badeland og rutchebanerne. En fordeling, der passede mig noget så glimrende.

boglaesning

Det var en rigtig dejlig weekend, for os alle fire. En børneforkælende weekend og en rigtig familietur i børnehøjde, men samtidig en virkelig afslappende tur, hvor batterierne lige blev ladet godt op til en ny uge. svaner

I samarbejde med Dayz har jeg en rabatkode til jer, hvis I selv står med ferieplanlægningsovervejelser til Dayz Resorts, så får I 10 % rabat med koden ”Valde14”

10 kommentarer
 • CharlotteR skrev:
  6. november 2014 kl. 10:09

  Hvor lyder det bare som en dejlig weekend, og skønt sted.

  Jeg tror det er vigtigt, at man nogen gange huske på at holde weekend eller ferie på børnenes præmisser. Vores børn er så vant til at blive slæbt med til alt muligt, at vi måske nogen gange glemmer at de er bare børn, og at de allerhelst bare vil lege på legepladsen. Tak for en dejlig beretning.

  • Ann-Christine skrev:
   6. november 2014 kl. 11:17

   Vi er normaltvis gode til at finde en fin balance, hvor vi laver lige dele sjov for både børn og voksne. Men det var nu alligevel rigtig hyggeligt at have en hel weekend, hvor balancen tippede primært til børneforlystelsessiden ;)

 • tina nymann skrev:
  6. november 2014 kl. 10:23

  Ja, nogle gange behøver tingene ikke være så over-perfekte, vel:-)
  Har selv prøvet den slags ferier, da mine døtre var små – og de hyggede max og det var godt, for vi voksne kan jo altid udleve vores behov en ganden gang:-)

  • Ann-Christine skrev:
   6. november 2014 kl. 11:19

   Nej, det behøver det nemlig sjældent ;) En fin balance i tingene er altid rarest og mest afslappende.

 • Rikke skrev:
  6. november 2014 kl. 15:49

  Hvor lyder det bare som en helt fantastisk weekend, også for de voksne, selv om den var mest i børnehøjde.

  • Ann-Christine skrev:
   10. november 2014 kl. 12:07

   Det var rigtig dejligt, og meget passende, eftersom denne weekend har været meget for voksne – dog er både Johan og Julie helt enige om at den var ret fantastisk også :)

 • Mor skrev:
  8. november 2014 kl. 08:19

  Jeg var på en lille guidet tur i området i sommer. Der er så dejligt! Der er noget lilleputagtigt over havnen og i fiskebutikken er de kendt for deres lækre stjerneskud. Det forekommer at være stort, -feriecenteret.. Og med mange gode oplevelses muligheder!

  • Ann-Christine skrev:
   10. november 2014 kl. 12:21

   Stjerneskud – der er I jo erfarne, så det fortryder jeg helt at vi ikke prøvede ;)

 • Sisse skrev:
  25. november 2014 kl. 16:03

  Vi planlægger lige nu familieferie selvsamme sted. Hvor længe gælder rabatkoden mon? :)
  Vh. Sisse

  • Ann-Christine skrev:
   25. november 2014 kl. 19:57

   Det ved jeg faktisk ikke – men prøv da lige om den ikke virker endnu. Jeg har ikke hørt noget om en udløbsdato :)
   Rigtig god tur til jer
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.