Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/forar/

Forår

soyamandler-og-juice

Det har været en ganske pragtfuld weekend! Den har stået på frokost hos mine svigerforældre, løbetur, søster og niecehygge, leg, krammeture, masser af dans – vi danser en del herhjemme! Høj musik og så bare fjolle løs ;) En weekend med det dejligste forårsvejr og i går beskar jeg vores æbletræ og fik fejet alle efterårsblade sammen, fjernet en del bunddække, som har beskyttet jorden mod vinteren og fandt bl.a små persillespirer på vej. Jeg har gang i den store haveplanlægning (-og drømme).

Vi har været så ‘heldige’ at overtage en have belagt med fliser overalt. Foran huset er der æbletræer, bærbuske og lækkerier.

Men i den ‘store’ have (100 kvm) bagved huset er der kun fliser. Dem vil vi gerne have fjernet og så dels få lagt nye fliser og dels erstatte halvdelen af pladsen med græs. Der skal blive plads til et lille væg-drivhus, højbede med masser af spiseligt; bær, krydderurter og grøntsager.

rodbedejuice

14 kommentarer
 • Øglemor skrev:
  4. marts 2013 kl. 11:45

  Lyder som en dejlig weekend. Og jeg er ret misundelig på jeres forhave, men hvorfor i al verden har man gidet at have en hel flisehave bagved huset? Græs-hader? :-)

  Vores forhave er et kapitel for sig med træflis og grimme buske over det hele. Vi har store planer for den, men vi har flere for baghaven, så lad os nu se, hvor meget vi når i år. Denne weekend er vi begyndt at fælde vores 4-5 meter høje hasselhegn mod naboen. De har bare fået lov til at skyde helt vildt, så de er slet ikke tætte. De tager også rigtig meget lys i vores stue, så nu skærer vi dem ned i 1 meters højde. En kæmpeforandring (og ret hårdt arbejde) :-) Og så har jeg været i gang med saksen på vores smukke rhododendron, der også bare har fået lov at vokse amok. Nu tror jeg dog, der er styr på dem. Mangler så stadig at fjerne bunddækket af blade, men kommer tid kommer råd.

  I den kommende uge får vi leveret et legehus, og jeg skal snart have bestilt et drivhus. Så lidt sker der da. Elsker havelivet – hvem skulle nu have troet det :-)

  • 4. marts 2013 kl. 19:55

   Jeg forstår heller ikke fliserne – men de har vel syntes at det var nemt og det er det da også. Jeg tænker at det kunne være værre – hvis de havde masser af træer, planter og helt groet til på den grimme måde. Fliser er lissom mere overskueligt at gå i gang med. Jeg vil jo have en masse som dufter, smager godt, pynter og taler til alle sanser. Og en have som børnene kan gå på opdagelse i året rundt.
   Hvor er det fedt at høre at du også er blevet helt grebet af det :)

 • Mette skrev:
  4. marts 2013 kl. 12:41

  Havde en kollega som valgte at asfaltere hele haven (så slap han for at slå græs)!

  Har også nydt weekenden i haven, og har fået sået både chili, peberfrugt og nogle sommerplanter som nu hygge sig i vindueskarmen

  • 4. marts 2013 kl. 19:56

   jamen det er da også rigtigt! Jeg kommer nok heller ikke til at slå græs, det sætter jeg Martin til. Kun rimeligt når jeg nu er den der beskærer æbletræer og den slags ;-)

 • Sidsel skrev:
  4. marts 2013 kl. 14:01

  Jeg tænkte ellers lige, at når man overtog en “gammel” have var det første forår særligt fantastisk fordi man opdagede hvilke skjulte skatte der lå i jorden i form af vintergækker, krokus, påskeliljer osv., men kan godt se at der næppe er de store skjulte skatte i 100 kvm fliser…. men forhaven lyder dejlig!
  Vi startede med et spritnyt hus og en græsplæne for snart 6 år siden – funktionelt men helt uden sjæl. Nu har huset heldigvis fået lidt “spor af brug” og haven har både frugtrær, stauder, roser, krydderurter og bærbuske – og en passende mængde ukrudt, vildnæs og skøre børne-indslag, hvilket jeg helt klart føler mig meget mere hjemme i :)

  • 4. marts 2013 kl. 19:58

   Tænk hvis der nu lå en skat …. ;) Men mon dog, jeg ved der bor en masse myrer under fliserne. De må også gerne rejse videre når vi får lavet ny have. Jeres have lyder virkelig dejlig – fyldt med gode ting for alle sanser :)

 • Silke skrev:
  4. marts 2013 kl. 16:27

  Hvor er glasset købt? :)

 • Karina Øllgaard skrev:
  4. marts 2013 kl. 21:18

  Det er simpelthen to lækre snacks…
  Juicen er vanedannende, og ja, det er mandlerne faktisk også…
  Lyder som om I har haft en skøn weekend!
  Karina

 • Mor skrev:
  5. marts 2013 kl. 10:31

  Jeg glæder mig til at følge med i jeres forandringer af haven.
  Her er det med en blanding af fryd og forundring, at jeg ser de første erantis og vintergækker..- det er nogle små hårdføre nogen, først er de hvide af rimfrosten, og bliver siden tøet op af solen!

 • Mor skrev:
  6. marts 2013 kl. 10:29

  Ja! det er den skønneste tid på året, når alting derude gør sig klar til forårsfest.
  Sidste år såede jeg ramsløg, både i et højbed og i et blomsterbed. Nu er det ret spændende om der kommer noget ud af det. Og i så fald, om det er en god fornyelse til salatskålen og/ eller et godt nyt bekendtskab i blomsterbedet i stedet for senegræs..

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.