Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hanoi-miniguide/

Hanoi – miniguide

hanoi-livet-paa-gaden

En lille uges tid har vi været i Hanoi og jeg har lavet en lille mini guide til byen og til de oplevelser vi har haft her i Vietnams hovedstad.

Jeg har – mildest talt – en hel del billeder fra Hanoi, så jeg har valgt at dele indlægget i to og i weekenden kommer der endnu mere her fra byen, blandt andet lidt mere om alle de dejlige måltider, vi har nydt og oplevet.

Mit indtryk af Hanoi var i første omgang, at byen mindede mig en del om Ho Chi Minh City, med meget trafik og med alt livet der leves på gaderne. Hvor jeg måske havde forestillet mig at Vietnams hovedstad, var lidt mere en mikset blanding af Hoi An og HCMC. Uanset så kunne vi rigtig godt lide at være i Hanoi! – og i Vietnam i det hele taget.

hanoi-gamle-bydel

I den gamle bydel – Old Quarter – kan man slendre rundt i timevis. Her er butikker, boder, skopudsere, donutssælgere, gadekøkkener og smedeværksteder forenet side og side. Livet leves på gaden og her er liv, larm og mange mennesker – men samtidig også rigtig hyggeligt og vietnameserner er imødekommende, søde og smilende. Det er de faktisk overalt hvor vi har været. Så gæstfrie – se bare her – og hjertevarme. Det er virkelig helt specielt.

Gaderne er smalle i Old Quarter, og trafikken er lige som stort set resten af Vietnam præget af en del scootere i gaderne. Martin og jeg kunne sagtens få timer til at gå med at slendre rundt i gaderne. Johan og Julie var dog mere til parker, og løbelege ved søen med de bredere stier ;)
hanoi_city hanoi-city-bikes hanoi-soe

Tæt Old Quarter ligger søen Hoan Kiem, som er lidt af et åndehul og som er hyggelig at gå rundt om og med god plads til at børnene kan lege, løbe og få brændt lidt krudt af.hanoi-springrolls

 

etnografi-hanoi

Det Etnografiske Museum i Hanoi rummer en skøn samling af vietnamesiske befolkningsgruppers boliger, redskaber og fortællinger om livsstil. Det meste foregår udendørs og der er god plads til at lege, gå på opdagelse i de mange små og store huse. Vi synes det var super fint og interessant at opleve.

hanoi-soe

West Lake er ca 17 km lang og vi gik lidt under halvdelen af søen rundt.

ho-chi-minh-house

Billedet ovenfor viser den meget beskedne pælehytte som Ho Chi Minh boede i. Han var en ret beskeden mand og hele Ho Chi Minhs Mausoleum var også en meget interessant at se. Det var en ret speciel oplevelse, også at se Ho Chi Minhs balsamerede legeme på mausoleet. Ho Chi Minh døde tilbage i ´69 og ønskede selv at blive brændt og få sin aske begravet i nord, syd og det centrale vietnam.

Før vi skulle der hen, fortalte vi Johan og Julie at vi skulle hen og se noget som lidt lignede en statue af Ho Chi Minh, og se hvor han boede, hvilke biler han kørte i og den park hvor hans hus og bopæl lå. Vi ville ikke gøre dem forskrækkede eller sætte for mange spekulationer og fantasi i gang på forhånd. Da vi efterfølgende fortalte, at det var den ægte Ho Chi Minh vi havde set, så var det helt afdramatiseret og mere håndgribeligt, at forholde sig til.

ho_chi_minh_hanoi ho-chi-minh-vietnam

hanoi-ho-chi-minh

11 kommentarer
 • Sandra skrev:
  5. marts 2015 kl. 18:44

  Virkelig spændende at følge jeres fantastiske rejse… :) Glæder mig, at I tager jeres børn med ud i den store verden og udvider deres horisont.

  Må man spørge hvor I boede i Hanoi? Vi har i tankerne at bo i Old Quarter – kan du nabefale dette??

  /S

  • Ann-Christine skrev:
   9. marts 2015 kl. 06:56

   Hej Sandra,
   Det er virkelig en kæmpe oplevelse for os alle fire – og mega fedt at være sammen som familie på denne måde!
   Vi boede på aranyahotel.com og boede første nat på et lille værelse uden vindue med én queensize seng, hvilket ikke var toppen – men derefter fik vi et kæmpe familieværelse, som var rigtig fint. Gaden var rigtig hyggelig at bo i, men jeg tror sagtens du kan finde noget der er bedre eller lige så godt til prisen.
   Kh AC

 • Silke skrev:
  5. marts 2015 kl. 20:42

  Hvor er dine fine rejse-indlæg inspirerende. Skal selv til Vietnam til sommer og gemmer flittigt dine indlæg – og selvom jeg endnu ikke har børn, kan jeg allerede se mig selv rejse med dem i fremtiden. Tak for det!

  • Ann-Christine skrev:
   9. marts 2015 kl. 06:58

   Hvor er det skønt at høre! Både at du skal til Vietnam til sommer og kan finde inspiration her – vi var vilde med at rejse rundt i landet! – og også at høre at du også sagtens kan se dig selv rejse med børn. Det er selvfølgelig anderledes end at rejse alene eller som et par, men ret så fantastisk at være sammen som familie på denne måde, ude at opleve verden sammen og bare have helt enormt meget tid til bare at være sammen :)
   Kh AC

 • Gert Lysgaard skrev:
  6. marts 2015 kl. 07:26

  I skal prøve Fanny’s isbar

  • Ann-Christine skrev:
   9. marts 2015 kl. 06:49

   Dét ville jeg gerne have prøvet, men forhåbentlig kan tippet bruges af andre der skal afsted på de kanter :)

 • Therese skrev:
  7. juli 2015 kl. 05:46

  Hej Ann-Christine

  Jeg synes din blog er rigtig god og en stor inspiration. Vi er i Kina lige nu og om små 14 dage tager vi til Vietnam. I Kina er Facebook og Instagram lukket. Vi vil gerne vide om det også er lukket i Vietnam. Var Facebook og Instagram mon lukket da I var i Vietnam?

  • Ann-Christine skrev:
   7. juli 2015 kl. 10:40

   Hej Therese,
   Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
   Spændende med rejse i Kina, det drømmer vi også om at opleve på et tidspunkt. Vietnam er rimelig åbent ift internet nu, og både facebook og instagram fungere fint. Det eneste jeg ikke kunne mens vi var i Vietnam var at læse blogspot.blogs – men det var vist også det eneste.

   Der er i øvrigt super godt 3g og 4g overalt, og det er det land vi har rejst i med bedst netdækning.
   Rigtig god rejse videre til Vietnam
   Kh AC

   • Therese skrev:
    16. juli 2015 kl. 16:55

    Mange tak for svar :-) Vi kan varmt anbefale Kina, det er et rigtig spændene land at opleve. Du er velkommen til at tage et kig forbi vores blog familienfbay.wordpress.com hvor vi har skrevet lidt om vores oplevelser i Kina.

    • Ann-Christine skrev:
     17. juli 2015 kl. 18:58

     Dét vil jeg gøre :)

 • Christina skrev:
  15. september 2018 kl. 11:08

  God miniguide og man kommer helt til at savne Hanoi og Vietnam. Er helt enig i at Hoan Kiem er et tiltrængt åndehul, omend den travle trafik giver byen en helt særlig charme og stemning.

  Vi var kun i Hanoi på vores tur, ikke Ho Chi Minh, og efter at have snakket med forskellige er Hanoi også klart at foretrække (hvis man skal vælge).

  Vh Christina,
  Rejsestien

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.