Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-lemonade/ Drikkevarer Juice og saft

Lemonade

Overalt hvor vi går rundt her på Kreta, er der de mest indbydende og fristende citrontræer. De dufter og frister med de aromatiske, syrlige citroner. Ved et af de særlige smukke og store citrontræer, stoppede op forleden og beundrede træet, jeg tog billeder – og ejeren plukkede straks en hel favnfuld lækre citroner til os. Han kunne alligevel ikke nå at bruge dem alle inden de faldt af træet, sagde han. Med favnen fuld af duftende citroner gik vi tilbage til hotellet.

På en varm sommerdag er der næsten ikke noget mere læskende og lækkert en hjemmelavet lemonade og det skulle de friske og nyplukkede citroner bruges til. Vi har et lille bitte køkken i vores lejlighed med køleskab, to kogeplader og lidt køkkengrej, så det kunne snildt lade sig gøre at lave en hjemmelavet lemonade i køkkenet.

Lemonade
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10MPT10M1
Ingredienser
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • 5 øko citron, saften herfra
  • isterninger og koldt vand
  • 1 øko citron, skiver herfra til pynt
  • frisk mynte, til mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom sukker og den ene dl vand i en gryde.

Kog det op, indtil sukkerkornene er helt opløst.

Tag af varmen og tilsæt den friskpressede citronsaft.

Kom i en kande, sammen med isterninger og tilsæt koldt vand til det har den smag og styrke som du foretrækker. Tilsæt evt et par citronskiver og mynteblade – det ser smukt ud.