Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/iced-dolce-latte/

Iced Dolce Latte

En rigtig lækkerbisken til de kommende sommerdage. Jeg har Jeg håber de er lige om hjørnet og man kan jo altid tyvstarte sommerstemningen med en Iced Dolce Latte som er en sommerlækker isdrik med kaffe, isterninger, karamel og cremet mælkeskum. 

PT5min

Iced Dolce Latte Coffee

1 glas    5 min
1 glas
Ingredienser
  • 1 espresso shot (enten en stærk stempelkaffe, espresso eller lign)
  • 1-2 tsk karamel Dolce Latte
  • 2 dl mælk
  • 2-3 isterninger
  • 1 tsk hakket mørk chokolade
  • (man kan godt gøre den ekstra syndig og dessertagtig med en spsk flødeskum på toppen, men jeg har brugt mælkeskum her)
Udskriv opskrift
5 min
Fremgangsmåde

Pisk mælken til tyk cremet koldt skum. Kom et espressoshot i bunden af glasset, rør dolcelatte i kaffen. Tilsæt isterninger og mælkeskum og top med hakket mørk chokolade.
Vedr. mælkeskum: Til at lave tyk cremet kold mælkeskum bruger jeg min Bamix blender eller den mælkeskummer der sidder på den nespressomaskine, som vi fik i adventsgave. Hvis man ikke har mulighed for at lave kold mælkeskum, så forslår jeg at man i stedet erstatter mælkeskum med 1 1/2 dl kold mælk og 2-3 spsk flødeskum på toppen.