Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/panik-f%c3%b8r-lukketid/

Panik før lukketid

lakridskoldskaal_

Må lige starte med at fortælle at der ikke er spor tegn på fødsel endnu, ikke udover min mentale tilstand, som har været lidt mærkelig et stykke tid nu.

I god tid begyndte jeg alle de der forberedelser, som man jo åbentbart skal igennem inden man er klar til fødslen og var faktisk rimelig klar. Men nu er jeg så i gang igen, men kæmpe stor kuglerund mave, halsbrand, ømme ben og en træthed som havde jeg været i byen til klokken 6 om morgenen 3 dage i træk. Pyyh…

Er kommet dertil nu, hvor jeg har vildt travlt, for lige at få det sidste på plads, inden der flytter to nye mennesker ind her hos os. Vi taler om ting som fx at afkalke brusenichen, afrime fryseren, få købt den symaskine jeg har talt om længe, pakke tasken til barselsstuen om igen, fordi jeg nok har pakket for meget og forkert, tørre alle fodlisterne af og selvfølgelig lakeret mine tånegle med den gode vandbaseret neglelak (man kan jo ikke ligge og koncentrerer sig om at føde to børn med afskallet neglelak.)

Mange af tingene kan jeg ikke engang gøre selv, pga min nuværende fysiske tilstand med 2 x 2800 g baby i maven. Så Martin bliver også sat i gang, han undrer sig, men jeg har fortalt ham, at det er en helt naturlig del af graviditeten, er hormonelt betinget og at jeg ikke kan gøre for det. I går aftes stod vi så klokken 00.15 og tømte opvaskemaskine og måtte lige rydde ordentligt op over det hele, folde vattæpperne pænt sammen og jeg gik alligevel i seng og var en lille smule irriteret over, at jeg ikke fik pudset spejlet ude på badeværelset. For hvad nu hvis veerne skulle gå i gang i løbet af natten. Og så står man der med et spejl med kalkpletter, altså I kan jo sagtens se problematikken, ik? ;o)

Alle ved jo at nyfødte babyer går helt vildt meget op i at der ikke er kalk i brusenichen, spejlet er nypudset og at fryseren er afrimet når de flytter ind. Og man vil jo så nødigt dumpe som forældre på den baggrund.

Og husk lige at alt dette er skrevet af en kvinde som normalt ikke ligger under for et unormalt og neurotisk forhold til rengøring. Så jeg bebrejder hormonerne. Så fedt at være gravid, egentlig. Kan bruge hormonerne som grund til mange ting, men hvad skal være min undskyldning bagefter……

15 kommentarer
 • Anne skrev:
  16. maj 2009 kl. 10:37

  *Griner* hvor skriver du dog skønt…Og så har du da helt ret…2 babyer kan da ikke leve med kalk og andre ting og sager….men det kommer de til at vænne sig til (basta) *Griner* igen :-)

 • Sifka skrev:
  16. maj 2009 kl. 10:41

  Du behøver ingen undskyldning, for til en start vil det hele være så inderligt ligegyldigt, når du tusser rundt med de nyankomne. Du vil blive overrasket over, hvor meget kalk på spejlet o.l. du vil være i stand til at ignorere. Og det er vel heller ikke så galt:)

 • Stine skrev:
  16. maj 2009 kl. 10:42

  Hvor er du sød – fortsat god arbejdslyst :-)

 • Line skrev:
  16. maj 2009 kl. 11:25

  :-)
  Pyh det lyder hårdt! Men hvis du MÅ gøre det, så gør det så grundigt at det holde rigtigt længe…
  Jeg valgte at ligge så meget ned som muligt (og jeg gjorde det grundigt!) for det forventede jeg mig nemlig ikke så meget af efter nummer to’s ankomst. Og jeg fik ret. Men har nu heller ikke gjort meget rent på det seneste…

 • Sofie skrev:
  16. maj 2009 kl. 11:31

  Imponeret over at du kan! Men man kan hvad man vil især når homonerne har taget over. Så derfor jeg også mig selv i en total akavet stilling ude i haven imens jeg klippede lavendlerne ned, for det skulle altså gøres inden fødslen.

 • Trine skrev:
  16. maj 2009 kl. 11:56

  I det mindste har du jo stadig din humor intakt…
  Og gu er det ej nu man skal ‘huske at nyde det, og huske at få noget søvn’ – som en del især ældre familiemedlemmer velmenende påpeger i hver anden sætning.
  Man er ved at gå til af utålmodighed og gider snart ikke svare flere gang på om man er ‘klar’ og så videre. Og hvis det hjælper for dig at kanalisere al din uro/utålmodighed ud i praktiske gøremål, så fred da være med det, så længe du ikke gør vold på dig selv eller ungerne!
  Heja, heja – jeg hepper på jer alle tre!

 • Signe skrev:
  16. maj 2009 kl. 12:33

  Åhh, hvor jeg husker det! Ok, det er så også kun ni mdr siden, den yngste rykkede ud af maven og ind i resten af huset, men alligevel. Det er som om, man hurtigt glemmer alt det der besværlige ved at være gravid, når først barnet (børnene) er her. Og det er nok godt nok, ellers tror jeg, man børn ville være enebørn. Nu havde jeg heldigvis et par gode graviditeter, men man ER bare så besværet, træt og tung til sidst. Havde en engels tålmodighed første gang, var ved at blive vanvittig med nr to!

  Jeg glæder mig rigtig meget til at læse om deres ankomst, det er altid nostalgisk, den slags. Har læst lidt med gennem den sidste tid, men er vist efterhånden blevet fast læser! Pøj med presseriet. :)

 • Therese skrev:
  16. maj 2009 kl. 13:24

  Hvor er du dejlig :) Og din kæreste er jo bare SÅ sød (og tålmodig). Kram

 • 16. maj 2009 kl. 15:02

  Anne, ;-) Ja de kan jo lige så godt finde ud af hvordan vi er fra starten…

  Sifka, glæder mig til at få de briller på hvor jeg ikke ser den slags, det tror jeg også at Manden gør ;-)

  Stine, tak :-) Jeg fortsætter med at finde på og uddelegere ;-)

  Line, jeg tager den også på langs, imens sætter jeg Manden i gang. Kan ikke rigtig selv :-)

  Sofie, du behøver ikke at være spor imponeret, for det eneste jeg kan er at finde på og sætte Manden i gang :lol:

  Trine, så jeg må godt gøre lidt vold på Manden, ik´ :lol: tilgengæld slipper han for at føle udvidelsesveer og presseveer på egen krop -og for strækmærkerne. (og ja de råd der er jeg bare SÅ træt af nu)

  Signe, det er da hyggeligt at du læser med :-) Jeg glæder mig til at være på den anden side af denne graviditet.

  Therese, Han er meget tålmodig med mig, det får han også tak for dagligt :-)

 • Jonna skrev:
  16. maj 2009 kl. 16:53

  Hvor kom jeg til at grine fordi alt skal være iorden, mon ikke snart de vil ud og se det fine spejl.
  Kan ikke huske hvornår var det nu det skulle være?

 • Karin skrev:
  16. maj 2009 kl. 18:01

  Glem ikke at pudse vinduer, det får du aldrig tid til igen. Vi afventer pt svar fra renoveringspuljen om vi kan skifte til lavenergiruder, og så giver det jo ikke megen mening at pudse vel?

 • 17. maj 2009 kl. 12:52

  Rigtig god fødsel til jer begge – I er helt klar :D
  Dejligt at læse.

 • Madame skrev:
  17. maj 2009 kl. 19:01

  Det var dejligt at læse om, hvordan det går, Vardemarsro! Jeg kan huske at døgnet inden, jeg fødte, måtte jeg bare betrække en lille skammel med fløjl – måske er det noget redebyggeri, så alt er klart …

 • 17. maj 2009 kl. 19:12

  Jonna, der går nok lidt over en uges tid endnu. Er sikker på jeg når at pudse spejlet igen inden ;-)

  Nille, Nå ja trætheden, den kan jeg også allerede bruge nu :-)

  Karin, bestemt ikke, det ville da være spildt af tid! jeg hader at pudse vinduer.

  Sister Bonde, ja det hjælper da på det og tak.

  Madame, Nå ja, jeg kunne da også lige ombetrække noget… :lol: Tror helt sikkert også det er noget redebyggeri, vi kan ikke gøre for det

 • Ella skrev:
  20. maj 2009 kl. 17:26

  Hahaha det lyder helt normalt, vi bygger rede og forer den med rengøring, når nu vi ikke kan flyb´ve dun ind ;-)

  For snart 21 år siden insisterede jeg på at Ole skulle vaske vores store tunge stuegardiner, en gang hvor jeg var hjemme på weekend fra sygehuset, hvor jeg lå og rugede i 8 uger ;-)

  Held og lykke med det hele :-)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.