Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ren-livsnydelse-paa-paradisoeen-gili-air-gili-island-del-1/

Ren livsnydelse på paradisøen Gili Air – Gili Island del 1

gili-view

Som jeg fortalte om på bloggen i går, så er vi helt og aldeles vilde med Gili.

Vi boede på øen, Gili Air og nåede faktisk slet ikke omkring de andre to øer, Gili Trawangan og Gili Meno. Vi havde bare ramt lige plet med vores egen lille ønske ø og den dag, hvor vi rent faktisk havde planer om at tage på udflugt til de to skønne naboøer, der ramte en troperegn øerne og droppede planen. Ja, og så gik den ene dag efter den anden … på bedste vis med det vi lige havde lyst til.

Ren afslapning.

Gili Air er en lille ø på kun cirka 5 km i omkreds og med absolut ingen trafikstøj.Der er hverken biler, scootere eller lign. Al transport foregår med hestevogn, cykel, på gåben eller til vands.

Man kan nemt gå hele vejen rundt om øen langs strandkanten eller på grusvejen. En virkelig hyggelig tur – i hvertfald for halvdelen af familien … den anden halvdel ville hellere tage en hestevogn, spise en masse is eller bare lege i sandet. Men vi kom da hele vejen rundt om øen en dag, med et par badepauser undervejs.

Enkelte gange var vi forbi en strand, med følelsen af at have en lille oase næsten for os selv, men de fleste gange slog vi os ned for dagen på syd-vest siden af øen, hvor mange af de andre turister også holder til. Hvad kan jeg sige … der var bare SÅ hyggeligt og rart – med liggestole, nem adgang til  kolde drikke, god mad, restauranter og så var stranden på den side tilmed den bedste at bade i og kun 15-20 meter fra strandkanten kan man snorkle og se de mest farvestrålende stribede og flotte fisk.

Selv om det er en lille ø, så er der virkelig mange restauranter at vælge imellem og de laver god mad. Vi har spist den lækreste mad og det uanset om vi har spist på en simple og billige, lokal warung eller på de turistede restauranter med lige dele indonesisk og vestligt køkken. Vi har testet det og de kan det hele …
Alt er bare så lækkert og hjemmelavet! Johan og Julie fik alle deres cravings stillet efter pizza, burger, fritter og spaghetti bolognese – med lækre tynde italienske pizzaer med hjemmebagt bund bagt i ægte pizzaovn, med hjemmebagte burgerboller, håndskåret fritter og en spaghetti bolognese, som i følge Julie næsten var lige så god som min ;)

Der kommer endnu mere Gili Air fortælling, om hvad vi lavede, så osv – og endnu flere billeder – på bloggen i morgen.

Og nu, til en hel del billeder fra øen og lidt mere fortælling;

baad-til-gili

Vi sejlede fra Amed på Bali til Gili Air med en hurtig båd, som tog 1 1/2 time. Det gik som smurt, nærmest ingen bølger og ingen blev det mindste søsyge. Jeg havde frygtet at vi alle fire ville tumle af båden, helt grønne i hovedet og at vi ville få god gavn af alle de poser vi havde med i tilfælde af … For jeg var blevet advaret om, at sejlturen fra Bali til Gili ville være ganske forfærdelig.

Men vi tog chancen. For når valget stod mellem;

 • 1 1/2 time sejltur + 2 timers kørsel
 • eller en hel dagsrejse med; kørsel til lufthavn, tjek ind i lufthavn, flyvetur til Lombok, vente på bagage og så køretur til havnen og endelig kort sejltur fra Lombok til Gili.

så var valget ikke så svært. Vi skulle nok klare den 1 1/2 times søsyge.

Vi har i øvrigt redningsveste med hjemmefra til Johan og Julie, hvilket varmt kan anbefales, da der endnu aldrig har været redningsveste til børn på nogle af de både, vi har sejlet med.

bali-lombok

Fantastisk udsigt at sejle fra Bali – vi var ikke i tvivl om, at vi også skulle nå tilbage dertil (specielt til Ubud), inden vores 30 dages visum til Indonesien udløber.

asyang-mama-gili

Vi ankom til Gili Air og tog en hestevogn hen til Sayang Mama Inn. Et lille nyt sted,som jeg havde fundet på Tripadviser og som bare lød som lige os. Budgetvenligt, rent, pænt med god stemning og personlighed. Vi havde ikke booket i forvejen, men krydsede fingre for at de havde et værelse til en god pris – det havde de og da vi var blevet enige om prisen, så tjekkede vi ind.

Vi fik serveret en skøn iskaffe som velkomstdrink – orange juice til kiddos – og den slags betænkeligheder, går altså bare i hjertet på mig ♥

Vi blev boende der alle otte dage – der var rart og hyggeligt og vi kan kun anbefale det.

Fra vores værelse var der knap 100 meter til stranden og kun omkring 1 1/2 km til den bedste strand.

Gili_air_village

Så stille er der indimellem på Gili Air – og andre gange er der mere liv. Der er altid masser af smil, hvor end man kigger hen og stemningen er god og venlig.

Gili_Air

Det er ikke en fest ø, men en rigtig hyggeø med god stemning – en ø for livsnydere og for de der bare drømmer om at snorkle, slappe af på en strandstol, læse bøger, snakke, spise god mad og være omgivet af søde mennesker i godt humør.

gili_chill

 

gili_colour

Gili_IslandsMan betaler et lille depositum for en liggestol for en dag, det bliver så modregnet i alt det man spiser og drikker. Selv om der er turister, så er det ikke spor for meget – bare hyggeligt. Synes vi i hvertfald. Drømmer man om at have mere strand for sig selv, så vælger man bare en af de andre strande – eller tager en båd til Gili Meno

gili_road

gili-air-picture

sayang-gili

Smile_gili

40 kommentarer
 • 14. april 2015 kl. 11:49

  Hvor skønne billeder:-)
  Dejligt at gense dine fortællinger efter min lille ufrivillige pause fra bloggeriet…

  • Ann-Christine skrev:
   15. april 2015 kl. 14:54

   Tusind tak, Tina – håber det går godt hos dig <3

 • Kathrine skrev:
  14. april 2015 kl. 13:34

  Sikke nogle skønne billeder :D Vi skal selv til Bali og Gili til sommer og er virkelig glade for dine gode råd. Hvad var prisen pr. nat på Sayang Mama inn?

  • Ann-Christine skrev:
   15. april 2015 kl. 15:00

   Ej, hvor fedt! Det kan I godt glæde jer til – hvilket I jo helt sikkert nok også gør rigtig meget ;)
   Her er f a n t a s t i s k !
   Hos Sayang Mama Inn gav vi 400.000 rupiah (ca 215 dkr) pr nat for os alle fire inkl morgenmad. Der blev forhandlet lidt om prisen og det er lavsæson lige nu. Sommeren er højsæson, så måske kommer I til at give lidt mere.
   Kh AC

 • Elisa Jensen skrev:
  14. april 2015 kl. 21:28

  Ej, hvor er det nogle lækre billeder af Gili air…jeg tilbragte en uges tid på Gili Meno i januar, uden børn dog! Og der er “ligeså meget at lave” som på Air. Dog bare en mindre ø og antallet af gæster er også minimalt! Så skønt! Snorkling og dykning er et must :)
  Nyd nyd nyd!

  • Ann-Christine skrev:
   15. april 2015 kl. 15:07

   Det kan du tro vi har gjort – det er virkelig et lækkert sted. Der er så mange steder at se i verden, men jeg tror sagtens at vi kunne finde på at skulle opleve Gili igen, og måske næste gang bo på Gili Meno også :)

 • Charlotte skrev:
  8. august 2015 kl. 09:42

  Hej Ann-Christine
  Sikke nogle flotte beskrivelser og billeder. På hvilket tid af året rejste I på Bali og Gili øerne?

  Charlotte

  • Ann-Christine skrev:
   8. august 2015 kl. 11:24

   Hej Charlotte,
   Vi var på Bali og Gili i hele april her i 2015 – helt fantastisk og kan varmt anbefales :)
   Kh AC

 • Aisha Jamila skrev:
  16. oktober 2015 kl. 11:25

  Hvor lyder det hele bare skønt :-)

  Vi rejser til Indonesien til december/januar i 3 uger og skal bruge 14 dage på Gili Air. Du skriver, at de fleste holder til på den syd-vestlige kyst. Nu bliver jeg lidt forvirret og bange for at vi har booket på den forkerte side af øen. Er det ikke på den østlige kyst, at de bedste steder at snorkle er?

  • Ann-Christine skrev:
   16. oktober 2015 kl. 16:11

   Ih, hvor lækkert!
   Jeg tror det er godt at snorkle hele vejen rundt om øen – og når I har 14 dage, så kan I snildt nå at snorkle på alle sider af øen, finde jeres favoritsted og prøve det hele godt af. Øen er så lille at man kan gå hele vejen rundt om den langs stranden på 1-2 timer. og tværs gennem øen på en halv times tid.
   Kh AC

 • Emma skrev:
  4. januar 2016 kl. 12:28

  Hej Ann-Christine.
  Simpelthen så lækkert med nogle guides!
  Min kæreste og jeg er på Gili T lige i skrivende stund, men planlægger at tage til Gili air for at slappe af, og som du selv siger, snorkle og bare ligge på en strandstol ;)
  Hvilken strand er det du mener, er den bedste? For I boede vel på øst-siden, og du skrev I havde 1,5 km til “den bedste” strand. Hvilken strand er det?:)
  Vi søger bare et sted hvor der er liggestole, lækker strand og gode snorklemuligheder.
  Tak for en god blog!
  Mvh Emma :)

  • Ann-Christine skrev:
   4. januar 2016 kl. 12:39

   Hej Emma,
   Åhh, hvor lyder det skønt!
   Den bedste strand er den der ligger lige omkring 250-300 meter til højre for der hvor båden sejler ind. Der er liggestole, fantastisk snorklemuligheder bare få meter ude og gode restauranter.
   Rigtig god fornøjelse til jer :)
   Kh AC

 • Nynne Legaard skrev:
  25. marts 2016 kl. 07:07

  Hej :)
  Vi er i skrivende stund på Bali og tager til Gili air i morgen. Hvor lyder der lækkert! Vi glæder os nu :)
  Hvilket firma sejlede I med til Gili air?

  Vi er igang med at booke, og ifølge tripadvisor er der stor forskel på de forskellige firmaer.

  Mvh. Nynne

  • Ann-Christine skrev:
   26. marts 2016 kl. 22:12

   Hej Nynne,
   Uii, hvor lyder det fantastisk!
   Jeg kan ikke huske firmaet vi sejlede med, det var noget med en der kendte en, der kendte en … osv. :) Jeg tror også der er stor forskel på firmaerne – men nok vigtigst af alt, så er der stor forskel på bølgerne fra dag til dag – og det er bare en hård sejltur, hvis der er mange bølger. Håber I er heldige med vejret på vej over :)
   Rigtig god tur til Gili :)
   Kh AC

 • Signe Meisner skrev:
  28. juli 2016 kl. 12:09

  Hej Ann Christine

  Min kæreste og jeg vil gerne fra Amed til Gili, og vi sidder nu og overvejer, hvor vi skal købe billetten? Hvilket selskab brugte I? Hvis du da kan huske det. På forhånd tak.

  Mvh.
  Signe

  P.s. Det er altså en skøn blog, du har her, og jeg følger glædeligt med :-)

  • Ann-Christine skrev:
   28. juli 2016 kl. 22:56

   Hej Signe,
   Århhh, hver gang jeg får en hilsen på mine Gili indlæg, bliver jeg jo helt nostalgisk og akut ramt af en voldsom rejsetrang og længsel efter at genopleve den ferie igen ;) SÅ lækkert!
   Vi fik en til at booke billetten til os, så jeg ved desværre ikke hvilket selskab det var. Men tror de alle er ret ens og lige gode. Det er bare med at komme over og håbe på at der ikke er for meget søgang den dag ;)
   Og tusind tak for den søde hilsen, det er jeg glad for at du synes!
   Ha´ en helt vidunderlig tur og ferie på Gili
   Kh AC

 • Vivi skrev:
  30. maj 2017 kl. 12:26

  Kære Ann-Christine
  Jeg har virkelig nydt at læse dine rejsebeskrivelser og jeg glæder mig afsindigt til det bliver vores tur om blot 4 ugers tid:-)

  Vi skal være på Bali ( Sanur, Ubud, Lovina) og Gili Air. Jeg har en datter, som er skrækslagen for slanger og vil derfor lige høre jer med erfaring derfra: Er der mange? Er det korrekt, at de kommer op fra havet efter mørkets frembrud og søger swimming pools? Hvordan oplevede I det? Har desværre læst et par skræk scenarier, så ville bare lige høre:-)

  Fortsat god ferie til jer. Kh Vivi

  • Ann-Christine skrev:
   30. maj 2017 kl. 21:54

   Årh, hvor lyder det skønt med jeres tur til Bali og Gili.
   Jeg kan forhåbentlig berolige din datter lidt, for vi så ikke selv en eneste slange på hverken Gili eller Bali – eller havde hørt om nogen, eller at der skulle være risiko for det.
   På Gili hørte jeg dog én enkelt fortælle at de havde set en sea snake da de snorklede, men at den flygtede væk, da de kom. Vi snorklede selv hver dag og så ingen.
   Ellers sørgede vi generelt i Asien for at lave lidt støj, på vores vej … ;) så skulle slangerne nemlig forsvinde helt af sig selv, da de er ret sky.
   På hele vores 4 måneders rejse har vi set 2 små slanger og jeg mener, at det var i Thailand.
   Håber I får en fantastisk tur! :)
   Kh AC

   • Vivi skrev:
    31. maj 2017 kl. 12:25

    Hej igen
    Åh, det gør mig så glad. De, slangerne, skulle helst ikke styre turen.
    Tak for det :-)
    Kh Vivi

    • Ann-Christine skrev:
     1. juni 2017 kl. 11:28

     Hvor er det dejligt at høre at vores erfaringer – eller mangel på samme ;) – kunne berolige lidt.
     Håber I får en fantastisk rejse.
     Kh AC

 • Sofie skrev:
  5. juni 2017 kl. 08:46

  Hvor lyder det lækkert! Jeg har lige booket værelse på samme sted på gili air :D
  Hvilken båd tog I tilbage til Bali?
  Og hvor får man fat i snorkleudstyr på gili air?
  Mvh Sofie

  • Ann-Christine skrev:
   5. juni 2017 kl. 23:00

   Årh, hvor skønt!
   Rigtig god tur.
   Snorkeludstyr kan man leje alle steder, så det finder du nemt :)
   Vi sejlede til Lombok efterfølgende og fløj fra Lombok til Bali.
   Kh AC

   • Sofie skrev:
    5. juni 2017 kl. 23:31

    Mange tak!
    Jeg er nemlig lidt i tvivl om hvordan vi kommer fra Gili air til Bali…Ved du om man kan sejle fra Gili air til Bali?

    • Ann-Christine skrev:
     6. juni 2017 kl. 09:17

     Det er jeg sikker på at man sagtens kan, for vi sejlede modsatte vej fra Bali til Gili – tror også der er flere ruter mod Bali, men ved desværre ikke hvilke. Tror dog det er nemt at finde ud af når I først er der :)

     • Sofie skrev:
      6. juni 2017 kl. 09:32

      Okay, jeg har dog læst noget om at det er meget dyrt at købe bådbilletter fra gili øerne og at man derfor skulle sørge for at købe retur fra lombok eller bali. Men ved ik :)

      • Ann-Christine skrev:
       6. juni 2017 kl. 10:23

       Det ved jeg faktisk heller ikke … kan snildt forestille mig at det er dyrere, da man jo ikke har så mange valgmuligheder for at komme derfra. Men omvendt ville vi nok selv gerne betale for at have fleksibilitet til at rejse derfra, når vi ville.

 • Tine skrev:
  5. november 2017 kl. 22:54

  Hej.
  Vi planlægger at holde jul og nytår på Gili air. Dejligt at læse om jeres oplevelser.
  Vi har 2 børn.
  Hvordan boede i på Sayang Mama Inn. Havde i blot 1 værelse?
  Grunden til jer spørger er, at jeg på nettet ikke kan booke et værelse med 2 børn. De “tillader” kun 1 barn pr. værelse! (ingen ledige familieværelser)
  Har du tilfældigvis en mail adr hvor jeg kan kontaktet stedet direkte ?

  På forhånd tak :-)

  • Ann-Christine skrev:
   6. november 2017 kl. 09:04

   Hej Tine,
   Årh, hvor lyder det vildt skønt!
   Vi boede altid kun på et værelse alle de steder vi boede – men bookede også næsten altid først når vi var fremme, så gik det fint. Jeg tror der er mange steder, hvor det officielt kun er et barn pr værelse eller lign, men når man møder op lykkedes tingene nemmere.
   Jeg har desværre ikke nogen mail til dem.
   Rigtig god rejse og fornøjelse med planlægningen til jer ♡
   Kh AC

 • Maria skrev:
  20. november 2017 kl. 09:22

  Hej Ann-Cathrine
  Min mand, søn (2 år) og jeg rejser til Asien den 30 januar 2018, vi starter med 14 dage på Bali, hvor vi skal rejse rundt og ud og bo nogle nætter på Gili Meno. Derfor vil jeg høre dig om vi bør arrangere transport ud til Gili Meno hjemmefra DK, eller er det bedre at vente til vi ankommer og så finde det dernede?

  I øvrigt virkelig lækker blog :)

  • Ann-Christine skrev:
   20. november 2017 kl. 11:29

   Det er ganske nemt at finde transport på stedet og de hjælper gerne til, så vi foretrak blot at gøre det undervejs.
   Men jeg skal ikke kunne sige om der er nogle gode muligheder for at arrangere transporten allerede inden afrejse
   Lyder helt fantastisk med jeres tur. Rigtig god rejse til jer ♡
   Kh AC

  • Maria skrev:
   20. november 2017 kl. 09:23

   Ej mine fingre skrev dit navn forkert. :( Ann-Christine (min veninde hedder tilfældigvis Ann-Cathrine )

 • carina skrev:
  27. marts 2018 kl. 22:47

  Hejsa

  Det ser bare så fint ud! Fuldstændigt som vi ønsker.

  Vi er en familie på to voksne og to 9-årige drenge. Vi vil gerne bo, så vi bor i samme lejlighed/bungalow. Mange steder, er vi nødt til at booke to bungalow… men det er vi ikke trygge ved. Vi vil gerne bo sammen alle fire. Ved du, om det er muligt på Sayang Mama Inn?

  Mvh.
  Carina

  • Ann-Christine skrev:
   2. april 2018 kl. 13:12

   Vi oplevede selv at det var nemt at bo alle fire sammen og fx få opredning på gulvet eller blot sove meget tæt (Johan og Julie var så også kun 5 år på det tidspunkt), når vi var på stedet og spurgte pænt – men svært/umuligt når man bestilte på forhånd.
   Så det er lidt en chance at tage at satse på at der er plads og ellers være fleksible undervejs.
   Kh AC

 • Birgitte Jespersen skrev:
  15. juni 2018 kl. 00:34

  Sikke nogle dejlige billeder. Vi overvejer at booke det samme sted, men jeg kan se at der ikke er nogen pool. Jeg læste et sted at de havde lånt naboens. Var det også noget I gjorde

  • Ann-Christine skrev:
   15. juni 2018 kl. 18:05

   Vi benyttede ikke pool, da stranden var så vildt lækker – men de sagde at vi gerne måtte låne naboens :)
   Skøn rejse til dejlige Gili, hvis I ender med at tage dertil :)

   • Birgitte skrev:
    15. juni 2018 kl. 18:33

    Ok så tror jeg at jeg booker det. Det ser skønt ud

 • Trine Møller skrev:
  12. januar 2020 kl. 16:21

  Hej Valdemarsro
  Jeg faldt lige over dit indlæg fra Gili Air. Vi skal selv af sted vores familie på fem. Vi leder efter den bedste strand på Gili Air. Vi har booket på nordvest siden, som ser dejligt ud. Men jeg kunne godt tænke mig at høre dig, hvor du mener den bedste strand på Gili Air er? Du skriver I boede 1,5 km fra den. :)
  Mvh. Trine

  • Ann-Christine skrev:
   13. januar 2020 kl. 17:38

   Hej Trine,
   Hvor lyder det lækkert for jer!
   Ja, vi boede inde midt på øen og en kort gåtur til stranden. Der er sådan set kun én strand på øen hvor der er liggestole, restauranter og strandliv osv og det var den vi stornød mest mens vi var der – men endelig også gå rundt om øen og se om der skulle være nogle skønne steder der er lige jer
   Kh AC

 • Charlotte Anker skrev:
  26. juli 2023 kl. 22:06

  Hej 😊
  Faldt lige over din fine blog. Har lige et spm til bådturen fra Bali til Gili. Du nævnte at der ikke var redningsveste til børnene. Var der til voksne, og havde I dem på under sejlturen?
  Mvh, Charlotte

  • Ann-Christine skrev:
   27. juli 2023 kl. 10:34

   Hej Charlotte
   Ja, der var redningsveste til de voksne på vores tur, og dem brugte vi selvfølgelig under sejlturen. Vi havde selv med til vores børn.
   Jeg ved dog ikke om der altid er redningsveste på bådene – men i såfald der ikke var, ville jeg finde en anden båd eller selv købe redningsveste at have på ;)
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.