Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sushi-med-laks-og-jordbaer-og-edamamesalat-on-the-side/

Sushi med laks og jordbær – og edamamesalat on the side

For noget tid siden var jeg ude og spise en god frokost og fik den lækreste sushi med laks og jordbær. En perfekt smagskombination og jeg har glædet mig til at lave denne sushivariant,

Jeg tænkte, at en salat af pillede edamamebønner og jordbær ville være et smukt og smagfuldt tilbehør og det blev det virkelig også – kan varmt anbefales! Krudtuglerne synes også at den salat var noget så lækker!

Tangsalat og edamamebønner med salt og lime er et must når jeg laver sushi, så det skulle selvfølgelig også med.

Jeg har ikke så meget at sige til opskriften på denne sushi, for den er egentlig så nem. Jeg kogte sushiris, som kølede af ved stuetemperatur, og blev blandet med lidt riseddike og en smule sukker. Fyldet var laks, jordbær, cremet castello, sprød salat og en smule kværnet sort peber. Ja, og så forsøgte jeg mig på insideout maki for første gang.

14 kommentarer
 • Anne skrev:
  8. juni 2011 kl. 10:27

  Hold da op hvor smukt. Kommer da gerne til sushi hos dig ;)
  Kan du anbefale et sted til køb af edamamebønner her i nærheden for den salat må klart, klart afprøves!!

  Kh

  • Ann-Christine skrev:
   9. juni 2011 kl. 20:23

   Det ku´da være hyggeligt Anne :-) Jeg køber edamamebønnerne hos den asiatiske butik der ligger på Østerbrogade, på den anden side af Jagtvej, der hvor det gamle posthus lå tidligere. Ellers sælger DonDon dem i poser og jeg har også en gang købt hos SuperBest på Østerfælledtorv. De ligger på frost sammen med grøntsagerne

 • Mette skrev:
  8. juni 2011 kl. 13:16

  Umm, hvor ser det lækkert ud! Jeg har kun prøvet at lave hjemmelavet sushi en gang og det er aalt for længe siden ;)

  • Ann-Christine skrev:
   9. juni 2011 kl. 20:24

   Der går også nogle gange lang tid i mellem her, men egentlig er det ikke svært. Det er mere fordi risene bedst køles af i stuetemperatur og det er ikke altid jeg får planlagt ;-)

 • Line skrev:
  8. juni 2011 kl. 19:01

  Ejj, det ser godt ud! Lyder spændende med jordbær/laks kombi’en, det må jeg prøve en dag! Laver som regel også sushi selv, idag står den dog på take-away – en af mine yndlings: maki med bacon, asparges og grillet laks. Den kombination kan altså også anbefales! :-)

  • Ann-Christine skrev:
   9. juni 2011 kl. 20:26

   Line, den kombi har jeg aldrig prøvet, Hvor køber du den? Den skal da prøves – jeg elsker at prøve nye kombier

   • Line skrev:
    10. juni 2011 kl. 18:15

    Ja, den kombi må du altså prøve:-) Jeg køber den hos Sota Sushi Bar i Århus – ved ikke om der også ligger sådan en i dit område?? Ellers kan du garanteret lave dem selv! :-)

    • Ann-Christine skrev:
     10. juni 2011 kl. 21:18

     Jeg har ikke set en med det navn – men den er helt sikkert på to cook-listen ;-)

 • heidi skrev:
  9. juni 2011 kl. 22:17

  uhm hvor ser det lækkert ud, jeg er vild med sushi, men har aldrig prøvet selv, men du får det til at se overkommeligt ud.

  • Ann-Christine skrev:
   10. juni 2011 kl. 21:19

   Det er det også, Heidi. Man skal lige have taget på rulleteknikken, så den første bliver måske ikke så pæn – men derfor kan den jo sagtens smage fantastisk ;)

 • Marina Starcke skrev:
  10. juni 2011 kl. 09:55

  Skønne, skønne billeder. Jeg bliver helt sushisulten. Edamamebønner er voldsomt vanedannene ikke?

  • Ann-Christine skrev:
   10. juni 2011 kl. 21:22

   Enormt vanedannene – min favorit snack!

 • Katrine skrev:
  22. juni 2014 kl. 12:24

  Hej:-)
  Uhm, det ser godt ud. Bliver helt sulten:-)
  Hvordan “klargører” du laksestykket inden brug? I fryseren og så optøet eller hvordan…? Jeg har aldrig helt turde prøve at bruge laks hjemme, men det er min yndlingtopping på sushi, så håber jeg bliver lidt klogere…?:-)

  • Ann-Christine skrev:
   23. juni 2014 kl. 08:06

   Jeg tænker at du nok hellere må spørge fiskehandleren til råds eller tjekke foedevarestyrelsen.dk
   Alternativt kan du sagtens bruge røget eller varmrøget laks til denne opskrift :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.