Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/taknemmelighedsrunde/

Taknemmelighedsrunde

taknemmelighedsritual

Vi har fået os et nyt hyggeligt familieritual her på rejsen. Et rart lille ritual, som vi er blevet så glade for, at jeg er sikker på det vil følge med os hjem til Aarhus og også være et lille fast samlingspunkt i en  helt almindelig hverdag med vasketøj, madlavning, fritidsaktiviteter osv.

Vi kalder det for en taknemmelighedsrunde og det går i al sin enkelhed ud på, at vi – ofte i forbindelse med et måltid – skiftes til at sige mindst tre ting, som vi er særligt taknemmelige for.Man må gerne sige flere, men det er fint at have mindst tre ting, for det gør at også de helt små fine øjeblikke bliver nævnt.

Det er en virkelig fin måde, at lære vores børn også at værdsætte både de små ting og de store begivenheder. Både på en eventyrlig rejse som den i i øjeblikket er i gang med, men også i en hverdag derhjemme.

Ved at sætte ord på vores egen taknemmelighed, så lærer vi Johan og Julie at man kan være taknemmelig for rigtig mange ting … Det kan jo være alt muligt; lige fra en sød tjeneste fra en anden i familien, et smil fra en fremmede på gaden, en kær kattekilling man har kælet med, at vi har hinanden, at kaffen smagte særligt godt i dag, at tunen i vores sandwich var lavet af en frisk tunbøf, at vi havde en dejlig dag ved poolen eller stranden, en god leg vi har leget, en sjov historie, solen skinnede, noget smukt vi har set osv.

Det er virkelig rart at høre, hvad de andre i familien værdsætter lige nu og jeg oplever at det på en rigtig sund måde, bringer os tættere sammen at få et lille fint kig ind i hinandens tanker og taknemmelighed.

Samtidig, ja så er også bare en god og sund øvelse, at sætte et par ord på sin egen taknemmelighed.

taknemmelighed

6 kommentarer
 • 31. marts 2015 kl. 08:41

  Hej Ann-Christine. Aller først, så er det hyggeligt at følge jeres tur rundt i Asien.
  Og dit indlæg i dag er bare en rigtig fin opfordring. En opfordring, som jeg tror vi alle kan have godt af at blive mindet om ind i mellem. Ofte tager vi ting så meget for givet, at vi slet ikke ser, at noget er fantastisk – og forunderligt, at det er blevet os forundt.

  Fortsat god rejse – og god påske.
  Venlig hilsen
  Jette

  • Ann-Christine skrev:
   31. marts 2015 kl. 08:57

   Kære Jette,
   Tusind tak, det er dejligt at høre :)
   Og jeg er helt enig med dig og oplever da også selv at det kan være lidt for nemt bare at lade sig flyde med, hvis jeg ikke lige er bevist om at lægge mærke til og værdsætte også de små fine ting. Bloggen er virkelig god at have til at huske mig selv på det.
   Men i familien, så forestiller jeg mig at også når livet er helt ekstraordinært vidunderligt, når det er mere almindeligt og når det er lidt svært, så er denne taknemmelighedsrunde et rigtig godt ritual, som jeg vil prøve at holde fast i herhjemme hos os.
   Rigtig god påske til dig
   Kh Ann-Christine

 • Marina skrev:
  31. marts 2015 kl. 17:33

  Det er sådan en fin ting at gøre. I mange, mange år gjorde jeg det hver eneste aften med mine børn og min store pige kunne faktisk slet ikke sove uden det ritual. Hun er nemlig sådan en der let bliver trist når hun bliver træt og det ritual fik hende til at tænke på tre gode ting hun kunne holde fast i istedet for. I alle årene fra hun var knap 3 år og til hun fyldte 13 år gjorde vi det hver og hver eneste aften — om nødvendigt over telefon.

  I Asien er de på mange måder bedre til det med at være taknemmelige og til at opdrage børn til at sætte sig selv til side for fælleskabet, noget vi jo ikke rigtigt dyrker i Danmark. Fra Bali hjemtog vi et ritual vi brugte et års tid med “rene tanker, rent syn og rene handlinger” der mest af alt handler om at være gode ved andre. Det var et ritual en gammel munk lærte os i et tempel og vi fik virkeligt meget ud af at tale sammen om deres anderledes tro og hvad der var godt og mindre godt ved den.

  • Ann-Christine skrev:
   3. april 2015 kl. 02:49

   Hvor er det fint og de tre gode ting er virkelig også en god taknemmelighedsøvelse – og en god måde at se alle de rare ting der er i vores liv og i verdenen omkring os.
   Jeg er også meget betaget af Bali og ritualerne her på øen – det er meget inspirerende, også til små tilføjelser til vores egen livsstil.

 • Anne skrev:
  1. april 2015 kl. 11:15

  Tak for dine fine oplæg, jeg nyder at læse dem og at se billederne. Det føles næsten som om man sidder lige ved siden af og hører børnenes fornuftige snak om de gode ting, I oplever. Det er dejligt, at I har det så godt. God påske, og fortsat god rejse. Knus fra os begge.
  Kærlig hilsen Anne

  • Ann-Christine skrev:
   3. april 2015 kl. 02:55

   Det er virkelig helt fantastisk – og Johan og Julie er virkelig kommet i det dejligste rejseflow, hvor de suger til sig af indtryk, leger helt vildt godt sammen og stiller så mange spørgsmål til verdenen omkring os, så Martin og jeg bliver pænt udfordret på vores viden og forklaringsevner ;)
   Rigtig dejlig påske til jer
   Kh fra os alle fire

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.