Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/victoria-af-daisy-goodwin/

Victoria af Daisy Goodwin – boganbefaling

victoria

 

Vi har sådan hygget herhjemme de sidste dage. Nogle dejlige dage op til jul, med både hygge, nærvær, juleknas og søde forberedelser. Der har været tid til det allervigtigste – nemlig at være sammen og have tid til lige netop det. Juleaften var mægtig fin, med alt hvad hører til af skønne traditioner, julelys i børnenes øjne, god mad, gaver, pynt og hygge. Derefter til julefrokost hos mine forældre som samlede os alle til nogle skønne timer sammen – vi blev og sov til dagen efter og så har vi ellers nogle få dage forude nu, hvor der ikke er så mange planer. Det er også rart. Jeg kan så godt lide når man lige rammer den balance mellem tid til at nyde gode arrangementer og tid til bare at være impulsiv og dyrke det stille nærvær.

Min lille læseglade familie har tid til at læse bøger de næste dage. Spille brætspil sammen, se en film, sove middagslur (forstår ikke, at mine børn ikke ser værdien i en lækker middagslur, det er jo den skønneste ferieluksus), lægge puslespil, lave god mad og gå en tur.

En af de bøger jeg har læst her i julemåneden er Victoria af Daisy Goodwin. Den er virkelig skøn og kan varmt anbefales. Dronning Victoria var dronning af England fra 1837 og frem til sin død i 1901 – hun var en bemærkelsesværdig kvinde, som blev dronning allerede som 18 årig. Dronning Victoria fik 9 børn og hele 42 børnebørn, som hun fik arrangeret ægteskaber for i mange af Europas kongehuse, hvorfor hun fik tilnavnet ‘hele Europas bedstemor’.

Bogen om Dronning Victoria handler om tiden fra slutningen af barndommen og den første regeringstid – frem til hendes forlovelse.

Jeg kan så godt lide sådan nogle bøger, hvor skønlitteraturen bygges op om virkelig historiske personer og hvor man på den måde kan leve sig helt ind i, hvordan det var. Både at leve på det tidspunkt og at befinde sig i de situationer, som personerne i såvel bog som i historien befandt sig i.

Victoria kan varmt anbefales! Jeg lånte den på biblioteket efter et tip fra en af jer – og der var næsten ingen kø til den. Den er både letlæselig, velskrevet, underholdende og på sin vis lærerig om en kvinde og dronning, som jeg på forhånd kun kendte overfladisk til, men blev inspireret til at lære mere om.
dronning victoria

Filmen Victoria og Abdul har netop gået i biografen denne vinter. Den er ikke baseret på bogen her, men naturligvis på samme hovedrolleindehaver … – jeg må se om jeg kan nå ind og se den, måske her i julen.
Er der nogle af jer der har set den og kan anbefale? 

10 kommentarer
 • Trine Schøn Nielsen skrev:
  27. december 2017 kl. 01:06

  Det er så fin en film? the Crown på Netflix blev også hurtig set?

  • Ann-Christine skrev:
   27. december 2017 kl. 13:57

   Vi er i fuld gang med The Crown, den er jo simpelthen så god! ♡
   Og tak for tippet med Victoria, den må vi se :)

 • Susanne Thomsen skrev:
  27. december 2017 kl. 12:19

  En fin film i fantastiske kulisser. Judi Dench er som altid formidabel – så bestemt nogle timer værd. Må se om, jeg kan komme i gang med The Crown. Tak for alle dine anbefalinger. Og rigtig godt nytår

  • Ann-Christine skrev:
   27. december 2017 kl. 14:06

   Tusind tak for anbefalingen, nu glæder jeg mig ekstra meget til den film.
   Rigtig godt nytår til dig :)
   Kh AC

 • Solveig skrev:
  28. december 2017 kl. 18:18

  Har endnu ikke haft chancen for at læse bogen, men serien som den er baseret på, er fuldstændig fantastisk! Den kørte her på DR1 for nogle måneder siden, og håber at de på et tidspunkt også vil sende sæson 2.

  Vil også bare lige sige at jeg elsker din blog/opskrifter. Hver eneste gang jeg skal prøve en ny ret, søger jeg altid herinde som det første. Har aldrig nogensinde prøvet at blivet skuffet af dine opskrifter <3

  • Ann-Christine skrev:
   29. december 2017 kl. 10:45

   Jeg må da lige se om vi kan finde den på DRs hjemmeside. Vi er helt og aldeles uopdaterede på tv-programmer, da vi aldrig ser ‘rigtigt’ fjernsyn, men altid streamer det vi vil se. Men den der serie lyder jo alt for god til at gå glip af ;) Tusind tak for tippet!
   Og tusind tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for at høre♡
   Rigtig godt nytår
   Kh AC

  • Mette skrev:
   28. december 2017 kl. 21:22

   Ja serien som har været på DR1 var fantastisk

   • Ann-Christine skrev:
    29. december 2017 kl. 10:49

    Den må vi se om vi kan finde :)

 • Anette Merrild Knudsen skrev:
  2. januar 2018 kl. 10:52

  Den bog har jeg også lige hørt på Mofibo – den er skøn.
  Jeg kan virkelig anbefale dig “Desiree” – bogen om datteren af en fin fransk silkehandler, som bliver Napoleon Bonapartes første kærlighed, og som senere bliver den svenske dronning af familien Bernadotte.
  Tak for simpelthen så mange lækre opskrifter, som jeg har kastet mig over og gemt.
  Vi er flyttet til Tyskland – syd for Køln – og derfor startede mit kendskab til denne side, med en opskrift på hjemmesyltede rødbeder :-)
  Mange nytårshilsner
  Anette

  • Ann-Christine skrev:
   3. januar 2018 kl. 12:36

   Uh, den lyder fantastisk! – og lige som en bog for mig, så den er straks reserveret på biblioteket :)
   Tusind tak for anbefalingen.
   Og mange tak for din søde hilsen, vi holder jo virkelig også meget af at rejse i Tyskland, hvor vi har oplevet mange spændende byer – så jeg synes det lyder spændende at flytte dertil :)
   Rigtig godt nytår
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.