Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/de-laekreste-calamares/

De Lækreste Calamares

Åh altså, hvem der bare kunne indlede weekenden med at sætte tænderne i sådan et par perfekt sprøde calamares ringe og så ellers nyde et godt glas kølig hvidvin.

Vaskeægte sommerstemning!

Calamares kan være noget så lækkert og har man en gang smagt de lækre ringe, hvor de er tilberedt perfekt, så kan man næsten ikke undgå at falde for denne ret. Således at blæksprutteringen er mør og lækker (og nem at bide over) og paneringen er sprød og smagfuld.

PT15M

Calamares

2-4 pers.    15 min.
2-4 pers.
Ingredienser
  • 1 tube blæksprutte fra fiskehandleren
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 150 g groft rasp
  • groft flagesalt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk finthakket krydderurter, her: dild, koriander og persille
  • revet skal fra 1/2 øko citron
  • 1/2 l olie til at stege i, fx solsikkeolie
  • Dressing:
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk mayo
  • revet citronskal fra 1/2 øko citron
  • 2 spsk capers, finthakket
  • 1 spsk cornichoner, finthakket
  • 1 dl finthakket krydderurter, her dild, purløg og persille
  • flagesalt og peber
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Blækspruttetuben skæres i ringe af ca 1/2 cm. Dup dem tørre med køkkenrulle og drys hvedemel over med en sigte, vend dem så de bliver godt tørre med et lille meldrys overalt.

Vend dem derefter i et sammenpisket æg og til sidst i en skål med rasp, salt, peber, krydderurter, citronskal blandingen.

Steg dem i den varme olie til de er sprøde og gyldne. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Dressing: Vend alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber.

Opskriften er til 2-4 personer, som forret (lidt afhængig af hvor mange calamares man lige spiser selvfølgelig! Martin og jeg delte portionen her (indsæt selv en abe emoji, som holder sig selv for øjnene :))