Havregrynskiks
Det er både nemt og lækkert at bage havregrynskiks selv. Fuldstændig lige så nemt, som at bage småkager og dejen kan fint gøres klar i forvejen og hvile i køleskabet i 2-3 dage – eller den rå dej kan fryses ned.
Min opskrift på havregrynskiks smager lidt a la Digestive. De er perfekte at spise som de er, eller med en skive ost på og serveret med en god kop te.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet kakaopulver >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 15 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Havregrynskiks
- 90 g finvalset havregryn
- 1 dl kogende vand
- 100 g smør, stuetempereret
- 45 g sukker
- 120 g hvedemel, eller ølandshvede
- 0,50 tsk bagepulver
- 0,50 tsk flagesalt
Hæld 1 dl kogende vand over havregrynene i en skål og lad dem trække et par minutter.
Bland smør og sukker sammen i en anden skål og tilsæt mel blandet med salt og bagepulver. Tilsæt de iblødsatte havregryn og ælt hurtigt dejen sammen.
Saml dejen, kom den i en skål med låg, sæt i køleskabet i en time.
Tag dejen ud af skålen og rul dejen ud på en meldrysset bordplade.
Stik kiksene ud med et glas, din yndlingsudstikker eller skær dem i firkanter.
Sæt kiksene på en bageplade med bagepapir og prik dem med en gaffel.
Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 15 minutter.
Lad dem køle af på en rist.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad











Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Tak for lækre opskrifter – du putter mad på bordet hver uge hjemme hos os;)
Har du en ide til et alternativ for sukker i kiksene? Måske en moden banan eller andet (men det vil måske forkorte holdbarheden?)
God dag til dig!
Mvh Sofie
Hej Sofie
Mange tak for din søde hilsen, hvor er jeg glad for at I har glæde af mine opskrifter! :)
Jeg har ikke testet kiksene med alternativer til sukker, – som også hjælper til at gøre dem dejligt sprøde. Du må endelig prøve dig lidt frem, jeg ved ikke hvordan most banan vil fungere til det. Men skriv endelig om det bliver godt :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har aldrig forsøgt at bage kiks
Vil man kunne tilføje lidt fiber husk og hakket chokolade?
Hej Steffani
Jeg håber du synes godt om det, du kan sagtens komme lidt hakket chokolade i. Fiberhusk har jeg ikke testet, så det må komme an på en prøve. I første omgang vil jeg anbefale dig at lave opskriften som den er, så er det nemmere at eksperimentere videre senere hen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man erstatte mel med husk?
vh Britta
Hej Britta
Det har jeg ikke testet eller forsøgt mig med, så det må evt komme an på en prøve
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine