Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjerter-til-fuglene-i-haven-hjemmelavet-fuglekugler/

Hjerter til fuglene i haven – hjemmelavet fuglekugler

hjerter-til-havens-fugle

Vi har så mange solsorter, mejser, gråspurve og andre hyggelige fugle i buskene uden for vinduerne og hele vinteren har vi fodret med korn. Forleden dag lavede vi fine hjerter til fuglene, vi vil nemlig gerne passe godt på fuglene – det er ren meditation at sidde i sofaen i spisestuen og kigge ud på fuglelivet. Og nu hvor sneen ligger fint udenfor, så er fuglene ret glade for hjerterne ♥

hjemmelavet-fuglekugler

Vi har brugt en fuglefoderblanding til vildtfugle, blandet lidt havregryn i og æltes sammen med kokosolie. Jeg har også hørt om brug af usaltet smør og forskellige andre typer fedt. Jeg ved ærlig talt ikke, hvad der er bedst. Der skal bare ikke være salt i og så skal fedtindholdet gerne være ret højt. fuglehjerter

Vi formede dem med udstikkerforme til hjerter. Man kan også lave større fuglekugler ved at komme blandingen i fx engangsplastickrus som form. Så kommer man en snor igennem hele blandingen og lader det størkne inden man tager kuglerne ud af formen. Et lille hyggeligt projekt med børnene.

Nu vil vi ud at teste om der er nok sne til kælketure :) Ha´ en dejlig lørdag derude …

12 kommentarer
  • Deborah skrev:
    12. januar 2013 kl. 11:32

    Jeg lavede også fuglefoder, da jeg boede i hus. Jeg brugte dengang en af de kokosnødder, som jeg havde købt med foder i – det kan man jo også, eller man kan lave en selv. Smart at lave dem til små hjerter eller noget andet og hænge dem på den måde. Kunne være, jeg skulle prøve, der er trods alt et træ her ude foran ejendommen med plads til mange, hvis jeg kan få dem hængt så højt.

    • 13. januar 2013 kl. 07:07

      Jeg skrev lige en kommentar ovre hos dig, på dit fine indlæg – men kan ikke se om det er gået igennem eller afventer godkendelse? :) Det er et fint indlæg, med en sød fodreautomat – og en super god artikel du henviser til hos Ornitologisk forening! Tak for den

      • Deborah skrev:
        13. januar 2013 kl. 11:01

        Tak for kommentar, den blev jeg til gengæld glad for :-) Du var røget i spamfiltret – nu er den fremme, hvor den skal være. God søndag til dig og selvtak!

        • 14. januar 2013 kl. 09:44

          Kender godt til at have et lidt for effektivt spamfilter nogle gange ;) Ha´ en dejlig uge!

  • sofie skrev:
    5. november 2013 kl. 10:19

    Sidder her og skal forberede aktiviteter i min SFO. og faldt så over disse, super flotte hjerter.
    Er det rigtigt, at fuglefrøs blandingen ikke skal varmes op?

    • Ann-Christine skrev:
      5. november 2013 kl. 13:27

      Fedt SFO projekt!
      Jeg ælter det bare sammen med magarinen ved stuetemperatur.

  • Preben Larsen skrev:
    19. december 2014 kl. 14:45

    Hej !
    Jeg elsker fugle og vil gerne give dem mad .
    Jeg købte på et julemarken ,nogle hjerter , lavet af fuglefrø ,
    der var lavet et hul og medsendt en snor , så de kunne hænges op , glad var jeg , indtil næste morgen , da lå det hele nede på jorden
    de blev bløde i varmen og regnen ,øv øv øv ,der skal noget andet in –
    de i hjerterne , så den kan blive hængende .
    Rigtig god jul .
    Hilsen Preben .

    • Ann-Christine skrev:
      19. december 2014 kl. 17:17

      Av ja – det er nok ikke lige temperaturen til denne opskrift lige nu, desværre! De fungere godt i frost …
      Ville hellere have snevejr, frost og fine julehjerter til fuglene i æbletræet lige nu.
      Rigtig god jul
      Kh AC

  • Lise Sommerlund skrev:
    21. september 2018 kl. 17:26

    Tak for inspirationen. Jeg er sikker på at vores fugle bliver glade for dem og så gør det jo ikke noget at de bliver fine at kigge på :D

    God dag til dig og dine :*

    • Ann-Christine skrev:
      22. september 2018 kl. 10:02

      Det er nemlig så fint og hyggeligt et lille projekt ♡
      God weekend
      Kh AC

  • Sonia skrev:
    8. december 2023 kl. 14:35

    Hej. Lader du dem størkne i formene? Og hvornår sætter du bånd i? Tænker kokosolie er bedst, da det først bliver flydende ved stuetemperatur :-) Vh Sonia

    • Ann-Christine skrev:
      8. december 2023 kl. 17:08

      ja, det gør jeg, og båndet sætter jeg bare i med en stoppenål, den kan fint gå igennem den størkende fedt.
      Rigtig god fornøjelse
      Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.