Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=aeblegele

Æblegele

Skyl æblerne grundigt og fjern blomsten og stilk – men ikke kernehus.

Skær æblet i grove tern, inkl kernehuset. Kom æbler og vand i en gryde og kog op, lad det simrekoge under låg i ½ time og si derefter gennem en fin eller et rent bomuldsklæde.

Hæld saften tilbage i en ren gryde.

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og skil vaniljekornene fra hinanden i sukkeret. Kom vanilje, sukker og den hele vaniljestang i æblesaften. Kog op og lad det simrekoge under låg i 10 minutter.

Tag en prøve med en teske for at se om det stivner lidt, når det køles af. Når det gør det, fiskes vaniljestangen op og æblegeleen er klar til at blive hældt på glas. Hvis der er kommet skum på toppen, skal det skummes af med en ske.

Hæld geleen på skoldede rene glas – gerne skyllet i cognac, lad geleen køle af og sæt derefter låg på.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.