Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=bagels-opskrift-8-stk

Bagels med kylling

Rør gær og sukker ud i vand. Tilsæt olie, salt og derefter hvedemel. Ælt til dejen er fast og smidig på et meldrysset bord eller i en røremaskine i 7-8 minutter.

Kom dejen i en ren skål smurt med olie og lad den hæve overdækket med et rent klæde i 1½ time på køkkenbordet.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og slå den let sammen. Del dejen i lige store stykker, som hver formes til en helt rund bolle. Smør hænderne i olivenolie og sæt tommelfingeren gennem midten af hver dejkugle, så der bliver et hul i midten. Træk godt ud i dejen og udvid hullet. Form hver bagel, så den er rund og fin, og vær opmærksom på , at brødet hæver godt op under kogning og bagning, så hullet i midten må gerne være lidt stort.

De formede brød stilles til hævning en halv time på et stykke bagepapir. Klip bagepapiret rundt om hver bagels ud.

En stor gryde med vand koges op, vandet skal kun lige småkoge. Sænk bagels med bagepapir i vandet på en hulske en eller to ad gangen.

Fjern bagepapiret i vandet og lad dem simre i vandet i 1 minuts tid, hvorefter de tages op med en hulske, pensles med æg og drysses eller dyppes i topping, hvorefter de lægges tilbage på bagepladen. Når alle bagels er kogt, bages de i ovnen ved 200 grader i ca. 18-20 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Flæk dem og smør dem med lige det fyld, du foretrækker.

Tip til topping
sesamfrø, havregryn, græskarkerner, blå birkes, cheddar, soltørrede tomat og chili

Fyld til bagels
Kom kyllingebryst i en gryde med kogende grøntsagsboullion og kog i 15 minutter eller til kødet er tilberedt hele vejen igennem.

Steg bacon sprødt på en pande.

Smør bagels med flødeost og fyld dem med salat, kylling og bacon.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.