Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=boller-i-karry

Boller i karry

Ris
Kog risene efter anvisning på emballagen

Kødboller
Rør alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser og tilbered saucen, mens farsen hviler.

Karrysauce
Smelt smør ved svag varme i en gryde sammen med karry, koriander og spidskommen, drys mel i og pisk sammen. Pisk langsomt mælk i, til opbagningen har en ensartet konsistens.

Kog saucen op og tilsæt grøntsagsbouillon, til saucen har den rette tykkelse. Smag saucen til med salt og peber – og evt. mere karry.

Form farsen til små kødboller. Kom koldt vand på hænderne, når kødbollerne formes, så de bliver glatte og faste i overfladen. Kog enten kødbollerne i en kasserolle med grøntsagsboullion i et par minutter og kom dem derefter i karrysaucen – eller kom de rå kødboller direkte i saucen, hvor de tilberedes og giver god smag til saucen.

Kom låg på gryden og lad sauce og kødboller simre ved lav varme i cirka 15 minutter, til kødbollerne er perfekt tilberedt og klar til servering. Rør indimellem forsigtigt i gryden med en træspartel, så saucen ikke brænder fast, men uden at kødbollerne går i stykker og spæd til med mere grøntsagsbouillion, hvis nødvendigt.

Til servering
Boller i karry serveres traditionelt blot med ris, men det er også virkelig lækkert med et drys æbler og mango i tern og lidt finthakket persille.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.