Rør gæren ud i koldt vand og kom i en skål med revet gulerødder, æg, hørfrø, sukker, salt, olie og fuldkornshvedemel og rugmel. Rør godt rundt.
Rør hvedemel i og ælt dejen godt igennem i 10 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er blød, elastisk og smidig.
Sæt dejen til at hæve i en overdækket skål på køkkenbordet cirka 2 timer, eller i køleskabet natten over.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og lade den flyde en smule ud. Fordel 2/3 af fyldet på dejen og fold dejen sammen på langs, så fyldet er inde i dejen som ‘en rulle’.
Skær lige store boller ud af dejen og kom dem i en smurt fast muffinsform.
Fordel resten af fyldet ovenpå og lad pizzamuffins efterhæve med et rent klæde over i 45 minutter på køkkenbordet.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter. Lad dem køle af på en rist.