Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=brunede-kartofler

Brunede kartofler

Dagen før eller nogle timer før servering:
Lav et lille kryds i skrællen på kartoflerne, i både toppen og bunden. Det gør dem nemmere at pille kartoflerne, efter de er kogt.

Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er lige knap møre.

Hæld vandet fra og kom straks kartoflerne i iskoldt vand og pil kartoflerne, ved at hive skrællen af med en lille urtekniv.

Dup kartoflerne, så de er tørre og læg dem i en skål med låg. Sæt dem i køleskabet til næste dag eller til senere på dagen. De skal nå at være helt kolde før næste step.

Inden servering:
Tag kartoflerne ud af køleskabet og tag låget af.

Kom sukker i et jævnt lag på en stor kold pande. Tænd for middelhøj varme (jeg sætter blusset til 6 ud af 9), og lad sukkeret smelte og blive lysebrunt, uden at røre i sukkeret.

Tilsæt smør, så snart sukkeret er lysebrunt og lad det bruse op. Rør godt igennem til en lækker brun karamel.

Kom kartoflerne på panden og skrue lidt op for varmen. Brun kartoflerne godt i cirka 15 minutter og vend dem flere gange undervejs, til de er flotte brune på alle sider.

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.