Lun mælken op til den er lillefinger lun. Rør æg, gær og sukker i gryden med mælk. I en ren skål blandes mel, salt og kanel. Smuldr smøret i melblandingen til det er som fint savsmuld. Rør langsomt melsmulderet i gryden med mælkeblandingen, når det er rørt sammen æltes dejen grundigt på køkkenbordet.
Når dejen er færdigæltet, foldes chokoladen ind i dejen ad flere omgange.
Kom dejen i en skål, som sættes til hævning i en time på køkkenbordet. (kan også koldhæve i køleskabet natten over, brug i så fald kun 15 g gær).
Tag dejen ud på et bord, drysset med mel og form 16 boller, som sættes tæt på en bradepande med bagepapir – der skal være ca. en centimeter mellem bollerne. Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 1 time.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.
Tip
bollerne kan koldhæves. Brug i så fald 15 gram gær og lad dem hæve natten over. Når bollerne formes og dejen er kold, skal de gerne efterhæve i 1 time og 15 minutter inden de bages.






