Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=creme-brulee

Crème brûlée

Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps. Varm fløde og sødmælk op sammen med den tomme vaniljestang under omrøring til lige under kogepunktet. Fjern vaniljestangen og hæld langsomt den varme fløde i æggesnapsen under omrøring. Kom cremen tilbage i gryden og varm det langsomt op under omrøring til præcis 80 grader, mål med et sukkertermometer. Sæt cremen på køl i 1 time og rør den igennem et par gange.

Fjern derefter det skum, der har lagt sig øverst i cremen og rør den godt igennem, så vaniljekornene bliver jævnt fordelt. Hæld vaniljecremen i lave ramekiner på 11 cm i diameter og 3 cm i højden.

Sæt ramekinerne i en bradepande med lidt afstand imellem. Sæt dem i en forvarmet ovn ved 120 grader almindelig over- og undervarme. Hæld forsigtigt kogende vand i bradepanden op til midten af ramekinerne og bag dem i 45-60 minutter, til cremen har sat sig og giver efter ved et let tryk. Cremen skal være blød og let skælvende i midten. Sæt ramekinerne i køleskabet i min. 3 timer eller gerne til næste dag.

Tag ramekinerne ud af køleskabet og drys et tyndt lag sukker over dem. Brænd hurtigt med en Crème brûlée brænder, til sukkeret karamelliserer, og server straks

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.