Pandekager
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret.
Kom sukker, vanilje, æg, mælk, øl og salt i en skål. Pisk det sammen og sigt hvedemel i. Rør dejen godt sammen og lad den hvile i 30 minutter.
Varm en pande godt op og smelt lidt smør på panden. Steg tynde pandekager på begge sider, til de er lysebrune. Sæt dem til side på en tallerken, mens appelsinsaucen tilberedes.
Appelsinsauce
Smelt sukker på en pande ved middel varme. Kom smør, mandler og appelsinskal i sukkeret og rør det sammen med en paletkniv.
Vigtigt: Sørg for, at emhætten er slukket, og pas godt på ved næste step!
Hæld Grand Marnier på panden, sæt ild til og vær meget forsigtig, for det kan give høje flammer, mens alkoholen brændes af.
Hæld appelsinsaften og appelsinfileter på panden, når der ikke er flere flammer på panden, og sluk for varmen. Fold de tynde pandekager til trekanter. Vend dem i appelsinsaucen på panden og anret dem på tallerkener med en kugle vaniljeis. Fordel resten af appelsinsaucen og appelsinfileterne på tallerkenerne.






