Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=gloegg-essens

Gløgg ekstrakt

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel vaniljekorn i sukker og kom det i gryden, sammen med den tomme vaniljestang, muscovadosukker, muskatnød, nelliker, kanelstænger, kardemommefrø, peberkorn, allehånde, stjerneanis, lakridsrod, ingefær og appelsinjuice.

Rør det godt sammen og varm langsomt op til kogepunktet til sukkeret er smeltet. Lad det koge i 5 minutter og tag gryden af varmen.

Hæld gløggekstrakt, inkl krydderier og appelsin- og citron i skiver samt snaps, rom og portvin., i et par store skoldede og rengjorte patentglas med låg og lad det trække i et køligt rum i 1-3 uger. Smag gerne til undervejs og rør med en ren skoldet ske. Hvis du oplever at bitterheden fra citrusskal eller stjerneanis smager for meget igennem efter nogle dage eller uger, så kan de tages fra.

Efter 3 uger
Si gløgg essensen først gennem en fintmasket sigte og dernæst gennem et rent klæde for en helt klar gløgg. Kasser fyld og krydderier.

Opbevar ekstrakten i en ren skoldet flaske.

Servering af gløgg
Lun 2 dl rødvin pr glas i en gryde til den akkurat når kogepunktet. Sluk varmen, kom 1/2 dl gløgg ekstrakt i pr 2 dl rødvin og hæld på glas. Server med  hakkede mandler og rosiner udblødt i rom

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.