Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=grydebroed

Grydebrød

Opløs gæren i en skål med vand.

Tilsæt honning, salt og de to varianter af ølandshvede og rør det godt igennem. Tilsæt hvedemel og rør igen.

Dæk skålen til og lad dejen hæve i 10-­12 timer på køkkenbordet.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord og fold den næn­somt ind over hinanden 5-­8 gange. Drys godt med mel over dejen og læg den i en meldrysset skål eller hævekurv og lad den hæve i 2 timer.

Når dejen har hævet i 1,5 time, sættes en støbejerns­ gryde med låg på ca. 4,2 liter i en kold ovn. Tænd ovnen på 250 grader varmluft eller almindelig ovn og tag gry­den ud af ovnen, når temperaturen er på 250 grader. Tag låget af gryden og hæld med det samme dejen i gryden. Læg låg på og sæt gryden tilbage i ovnen.

Bag brødet i 30 minutter ved 250 grader, tag derefter låget af og bag videre ved 230 grader varmluft i 15 minutter.

Tag gryden ud af ovnen og vend brødet ud på en rist.

Sørg for at bruge grydelapper, da gryden og låget bliver rygende varme!

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.