Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=grydestegt-kylling-efterfoelgende-hjemmelavet-fond-kyllinge-boullion

Grydestegt kylling og efterfølgende hjemmelavet fond / kyllinge boullion

Rens kyllingen og gnid den med rigeligt salt, hvorefter den stoppes med persille og hvidløg. Brun kyllingengodt i en gryde i smør og olie.

Tilsæt derefter vand og alle grøntsager, vand, salt, peber, krydderurter og eddike.

Kom låg på og lad det simre svagt under låg i 2 timer.

Tag kyllingen op af gryden, sigt alle grøntsagerne fra og kom al suppevandet i en ren gryde.

Pil gerne kyllingen, mens den er lun, det er nemmest.

Alle de største ben og det kød der er mindst ved, kommes i gryden med suppevand, sammen med et par gulerødder, bladselleri og en håndfuld timian og persille.

Lad det simre i et par timer, hvorefter det sies igen.

Den sigtede fond hældes i beholdere og kan fryses, bruges til suppe, saucer og hvor man ellers vil anvende kyllinge fond og boullion.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.