Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=havregrynskager

Havregrynskager

Smelt smør i en gryde ved lav varme og tag gryden af varmen, så snart smørret er smeltet.

Rør havregryn, mel, og bagepulver godt sammen i en skål.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Rør sukker,  vanilje og æg i gryden med den lune smør og rør det sammen. Rør derefter havregrynsblandingen i.

Form runde kugler med en spiseske og læg dem på to bageplader med bagepapir, så der er 4 kager på hver plade. Sørg for lidt god afstand mellem kuglerne, da dejen flyder ud under bagningen. Giv kuglerne et lille tryk og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 9-12 minutter, til de er gyldne i kanten.

Lad havregrynskagerne køle af på bagepladen.
Smørcreme
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom sukker, vanilje og vand i en gryde og kog op, lad det koge uden låg til sukkeret smelter helt. Lad det køle ned til stuetemperatur.

Pisk smør og æggeblomme luftigt i en skål, hæld sukkersiruppen i blandingen, mens der fortsat piskes kraftigt, til cremen er blød og ensartet.

Pensl havregrynskagerne med tempereret chokolade, lad det størkne og saml dem derefter med smørcreme.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.