Mælk og smør lunes i en gryde. Den skal bare være lidt varm nok til at smørret smelter, tag gryden af varmen og lad det køle lidt af til det er lillefingervarmt.
Rør gær i og rør godt rundt. Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og rør vaniljekornene sammen med sukker. Kom det i mælk og smør blandingen.
Rør halvdelen af mel sammen med kanel og salt og rør det i blandingen sammen med æg.
Tilsæt derefter lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i en halv times tid.
Mens dejen hæver, røres remoncen sammen i en skål.
Rul nu dejen ud i en stor firkant og smør den med remonce. Skær derefter lange strimler der passer i størrelsen til bredden minus 1-2 cm på din brødform.
Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær stykker der passer med at hver ‘pakke’ dej kan stilles på højkant efter hinanden i en smurt brødform. (se evt denne vejledning som er samme type brød)
Jeg brugte små mini forme, men det er helt samme proces med størrelsen og formen.
Lad kanelbrødet hæve i formen i ca 30-40 minutter, hvorefter det bages i en 175 grader varm ovn ved varmluft i ca 20 minutter.






