Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=kartoffelpizza

Kartoffelpizza

Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.

Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring. Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.

Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.

Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller til koldhævning i køleskabet natten over.

Topping og bagning
Drys lidt mel på køkkenbordet.

Form pizzaerne og fordel kartoffelskiverne i et tyndt lag. Fordel mozzarella over og læg et par kviste rosmarin på. Bag pizzaerne en ad gangen i 6-10 minutter på en varm bageplade eller pizzasten ved min. 280 grader.

Dryp den varme pizza med lidt olivenolie og drys lidt salt og friskkværnet peber på til sidst.

 

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.