Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=kransekage

Kransekage

Rør flormelis sammen med æggehvide. Ælt blandingen i marcipanen lidt efter lidt og ælt godt igennem, inden der tilsættes mere af æggehvide-flormelisblandingen. Alt afhængig af marcipantype er det muligvis ikke al æggehvideblandingen, der skal bruges.

Ælt det sammen til en helt ensartet masse med god konsistens, der er lidt klistret, men kan formes pænt.

Form 14 kransekager i lige store stykker i den klassiske kransekageform og glat dem til pæne ensartede kransekager med lidt koldt vand på fingrene.

Lad gerne kransekagerne stå og tørre på køkkenbordet i min. 1 time og gerne 2 timer.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter, eller til de er let gyldne. Lad kransekagerne køle af på bagepladen.

Glasur
Pisk en tyk glasur af flormelis og æggehvide. Glasuren skal være meget tyktflydende, så den holder formen og kan klemmes ud af et kræmmerhus lavet af bagepapir eller i en sprøjtepose med lille tylle.

Lad glasuren ”falde ned” på de afkølede kransekager i ca. 1 cm’s afstand, så den lægger sig smukt på kransekagerne.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.