Köttbullar
Kom rasp og mælk i en skål og lad det trække i 10 minutter.
Kom løg, kød, hvedemel, æg, bacon, stødt allehånde, salt og peber i en skål og rør det godt sammen. Rør blandingen af rasp og mælk i. Sæt dejen til at trække smag i 30 minutter.
Form de små köttbullar med en teske og koldt vand på hænderne. Så bliver de fint runde. Steg dem på en pande ved middelhøj varme i smør og sørg for at vende dem hyppigt.
Sauce
Kom stegefedt fra panden hvor kødbollerne er stegt i en lille gryde sammen med lidt ekstra smør. Pisk hvedemel i til en melbolle og pisk mælk i, mens det varmer op til kogepunktet. Tilsæt piskefløde og oksefond. Smag til med salt, peber og ribsgele.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra når kartoflerne er møre og mos kartoflerne med smør og pisk den med en Håndmikser, tilsæt lun mælk lidt efter lidt til mosen er cremet og fløjlsblød.
Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.






