Hvis der er et godt fedtlag på lammekøllen, så skal denne ridses i tern på kryds og tværs. Brug en skarp kniv og pas på med ikke at skære ned i kødet – det er kun fedtmarmoreringen der skal ridses.
Dup lammekøllen tør med køkkenrullen og lav marinaden
Marinade / rub
Kom alle ingredienserne i en morter og stød til det er en duftende grøn krydderblanding – og man ikke længere kan skelne rosmarinnåle eller salvieblade i blandingen. Gnid blandingen godt ind overalt på lammekøllen.
Lad lammekøllen trække med marinade på i mindst 2 timer og gerne op til et døgns tid.
Tilberedning
Fordel kullene i grillen i siderne, så lammekøllen grilles ved indirekte varme med låg på kuglegrillen.
Læg lammekøllen på grillen og grill den i ca. 1 – 1 1/2 time – brug meget gerne et stegetermometer, hvor kernetemperaturen af lammekøllen skal være på 61-63 grader.
Tag lammekøllen af grillen og lad den hvile i 20-25 minutter, inden den skæres ud i tynde skiver.






