Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=lucia-krans

Luciakrans

Rør gær ud i en skål med stuetempereret mælk, kom stødt safran i skålen sammen med æg og rør det godt sammen.

Kom hvedemel, grahamsmel, sukker og salt i en ren skål og smuldre smør deri til det er helt ensartet. Rør melblandingen i skålen med mælk og ælt dejen godt sammen, gerne på en røremaskine ved middel hastighed i 5-8 minutter.

Dejen skal være ret klistret og skal ikke være fast i det. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer på køkkenbordet eller natten over i køleskabet.

Kom dejen ud på et meldrysset bord sigt lidt hvedemel over og del dejen i tre lige store stykker. Rul de tre stykker til lange strimler, og flet dem til en fletning og derefter saml til en rund krans. Sæt på en bageplade med bagepapir og lad den hæve i yderligere 30 minutter (1 time, hvis dejen har koldhævet)

Pensl med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter.

Server med koldt smør, mens brødet er lunt og nybagt.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.