Rør gær ud i vand og tilsæt honning, müsliblanding, fuldkornshvedemel og hvedemel og rør det godt sammen. Lad dejen stå i 30 minutter og rør først derefter salt i. Ælt dejen godt, gerne i en røremaskine, til den er blød og smidig. Dæk skålen til med et låg.
Med koldhævning: Lad dejen hæve på køkkenbordet i en time, fold dejen et par gange i skålen under hævning på køkkenbordet. Stil derefter dejen i køleskab natten over.
Uden koldhævning: Lad dejen hæve til dobbelt størrelse på køkkenbordet i to timer. Fold dejen et par gange i skålen under hævning den første time på køkkenbordet og lad den derefter hæve uden at folde dejen den sidste time.
Derefter
Kom dejen ud på et meldrysset bord og fold den nænsomt 1-2 gange. Skær boller ud med en fast spartel. Vær nænsom, så luften ikke presset ud af dejen. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem bollerne efterhæve i 45 minutter.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Skrue derefter ovnen op til 225 grader og bag videre i cirka 6-8 minutter eller til bollerne er lækre og sprøde i skorpen.






