Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=osteboller-perfekt-suppe

Osteboller

Smuldr gæren ud i en skål med vand og rør, til den er opløst.

Kom mel, sukker og salt i en ren skål og smuldr smørret i, til blandingen er som fint savsmuld. Rør blandingen i vandet med gær lidt efter lidt og ælt til sidst dejen.

Ælt dejen i nogle minutter, til den er smidig og blød. Kom dejen i en skål, læg et rent klæde over og lad den hæve i 45 minutter på køkkenbordet.

Del dejen op i 15 lige store stykker, så alle bollerne får samme størrelse. Kom lidt olivenolie på hænderne, så er dejen nemmest at arbejde med. Fold hvert stykke dej rundt om et stykke ost og luk godt til. Tril bollerne runde.

Kom vand i en stor gryde og lad det koge op.

Sænk tre boller ad gangen i det kogende vand og lad dem koge i 30 sekunder. Tag dem op med en hulske og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fortsæt på samme måde med resten af bollerne.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med salt og sesamfrø. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15­-17 minutter.

Drys evt. med friske timianblade og nyd bollerne, mens de er helt lune og nybagte.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.