Smelt smør i en gryde, tag gryden af varmen og rør først mælk og derefter gær i.
Æg, salt og halvdelen af melet røres i dejen. Tilsæt derefter lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i 30-45 minutter.
Bland ost, hvidløg, salt, peber og finthakket persille.
Rul dejen ud til en stor firkant og fordel osten derpå. Skær derefter lange strimler der passer i størrelsen til bredden minus 1-2 cm på din brødform.
Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær stykker der passer med at hver ‘pakke’ dej kan stilles på højkant efter hinanden i en smurt brødform.
Lad ostebrødet hæve i formen i ca 45 minutter, hvorefter det pensles med æg og bages i en 175 grader varm ovn ved varmluft i ca 18-20 minutter.
Tip
Spises helst ostebrødet nybagt, mens osten stadig er smeltet …






