Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=risengroed-4-personer

Risengrød

Risengrød på komfur
Skyl grødris i koldt vand og kom dem i en gryde med 1 dl vand.

Kog op under omrøring. Hæld 2 liter mælk i gryden til grødrisene, når vandet er fordampet og rør det godt igennem nogle minutter, mens det varmes op til knap kogepunktet.

Skrue ned til lav varme og rør videre i et minuts tid. Læg låg på gryden og lad den stå på lav varme. Rør i gryden ca. hver 10 minut til risene er møre og grøden er lækker.

Kom en smule salt i og server den varme risengrød med smørklat og kanel.

Risengrød i ovn – en alternativ tilberedningsmetode
Kom grødris i en gryde med 1 dl vand og kog det op under omrøring på komfuret. Hæld 2 liter mælk, når vandet er kogt ind og varm grøden op under omrøring til kogepunktet.

Læg låg på gryden og sæt gryden med risengrød i en forvarmet ovn ved 125 grader (alm overunder varme eller varmluft).

Lad grøden passe sig selv i ovnen i omkring 40 minutter. Tag gryden ud af ovnen, tag låget af (Pas på gryden og låget er meget varmt, husk grydelapper!) og rør grøden godt igennem. Læg låg på og lad grøden trække i 5 minutter ekstra inden servering. Hvis der er meget mælk i gryden, så kan den simre et par minutter på komfuret uden låg.

Ved at tilberede risengrød i ovnen, undgår man helt, at grøden brænder på, man behøver ikke røre i grøden og man kan hygge med en masse andet, mens maden passer sig selv i ovnen.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.