Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/?opskrift=souvlaki-graesk-kebab

Souvlaki – græsk kebab

Kebab
Skær koteletterne ud i mundrette stykker og kom dem i en skål. Lav en marinade af olie, citronsaft, mynte, oregano, hvidløg, salt og peber som røres sammen i en skål. Vend kødet heri.

Lad det stå overdækket i køleskabet i nogle timer, gerne fra om morgenen til aftensmadstid. Kom kødstykkerne på grillspyd og grill på en varm grill – eller lynsteg alternativt kødet med marinaden på en brandvarm pande.

Fladbrød
Kom olie og vand i en skål og rør groft mel, hvedemel og salt i. Ælt det grundigt i gennem gennem. Lad dejen hvile i en halv times tid.

Skær dejen ud i 10 lige store kugler, som rulles ud til meget tynde fladbrød. Brug olivenolie på bordpladen til udruldningen i stedet for mel. Varm en pande op til middelhøj varme og bag fladbrødene derpå.

Tzatziki
Kom den revne agurk i en skål og drys salt over. Vend salten godt rundt i agurkestrimlerne og lad det stå et kvarters tid. Vrid agurken for væske. Brug evt en sigte til at lade den dryppe godt af. Vend agurk, hvidløg og græsk yoghurt sammen. Smag til med peber.

Rul fladbrødene med kebab, tzatziki, rødløg og friske mynteblade.

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.