Rør vand og gær sammen i en skål til gæren er opløst og rør honning, fuldkornsmel, hvedemel i, til dejen akkurat er ensartet.
Lad dejen hvile i 30 minutter på køkkenbordet.
Rør salt i dejen og rør dejen godt sammen til den er blød og smidig, gerne på en røremaskine ved mellem hastighed. Rør tilsidst valnøddekerner i.
Dæk skålen med et tætsiddende låg eller med husholdningsfilm og lad dejen hæve på køkkenbordet i 3 timer. Stil derefter dejen i køleskabet, hvor den kan koldhæve i 8-18 timer.
Hæld dejen ud på bordpladen og brug en spartel med lidt koldt vand på til nænsomt at folde dejen 3-4 gange over hinanden, så dejen spændes op og bliver smidig.
Brug en spartlen til at skære 9 boller ud og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i en forvarmet ovn i cirka 18 minutter ved 220 grader varmluft.
Lad dem køle lidt af på en rist.






