Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i sukkeret og pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps.
Kom den tomme vaniljestang i en gryde sammen med mælk, piskefløde og chokolade og kog op til 90 grader. Fjern vaniljestangen og hæld langsomt chokoladefløden i æggesnapsen i en tynd stråle, mens der piskes konstant.
Hæld blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op under omrøring, til temperaturen er præcis 80 grader, mål med et sukkertermometer.
Kom iscremen i en beholder med låg og stil den i køleskabet i min. 1 time eller til næste dag. Hæld cremen på ismaskine og lad den køre, til isen har konsistens som en fast softice. Kom chokoladeisen i en beholder og rør chokoladestykker, nødder og skumfiduser i. Sæt isen i fryseren i min. 2 timer inden servering.
Fyld isen i kræmmerhuse og server straks.






