Marengskys
Pisk æggehvider, til de er luftige, stive og danner toppe. Pisk flormelis i lidt efter lidt, til al flormelis er brugt og pisk derefter salt i. Pisk, til marengsmassen er blank, sej og danner flotte toppe, der kan holde formen.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt kyskager på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn ved 80 grader varmluft i 45-60 minutter, eller til de slipper bagepapiret uden problemer.
Sluk ovnen, sæt lågen lidt på klem og lad kyskagerne stå i ovnen, til den er kold.
Anretning
Bland vaniljekorn med sukker og drys det over jordbær i en skål. Lad det trække smag i et kvarters tid. Pisk flødeskum, til det er luftigt og lækkert.
Knus nogle af marengskyssene lidt og anret jordbær, flødeskum og chokolade i flere lag i serveringsglas.
Afslut med et drys chokolade og et par marengskys, og så er de klar til servering.






