Rør gær ud i en skål med stuetempereret mælk og rør derefter æg og sukker i mælken.
Bland mel, salt, kardemomme godt sammen i en ren skål og smuldr smør i, til en ensartet fintsmuldret blanding. Ælt nu de to blandinger sammen – gerne på en røremaskine, til dejen bliver smidig, blød og lækker.
Kom dejen i en skål og stil den til at hæve i 2 timer på køkkenbordet, dækket med et rent klæde.
Tag dejen ud på et meldrysset bord, del og form runde boller. Sæt dem tæt, med cirka en cm afstand mellem dem, på en lille bradepande med bagepapir. Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 2 timer på et lunt køkkenbord.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Skær midt over og rist hvederne og nyd dem, smurt med iskoldt smør.