Opløs gæren i en skål med vand.
Tilsæt honning, salt og de to varianter af ølandshvede og rør det godt igennem. Tilsæt hvedemel og rør igen.
Dæk skålen til og lad dejen hæve i 10-12 timer på køkkenbordet.
Skrab dejen ud på et meldrysset bord og fold den nænsomt ind over hinanden 5-8 gange. Drys godt med mel over dejen og læg den i en meldrysset skål eller hævekurv og lad den hæve i 2 timer.
Når dejen har hævet i 1,5 time, sættes en støbejerns gryde med låg på ca. 4,2 liter i en kold ovn. Tænd ovnen på 250 grader varmluft eller almindelig ovn og tag gryden ud af ovnen, når temperaturen er på 250 grader. Tag låget af gryden og hæld med det samme dejen i gryden. Læg låg på og sæt gryden tilbage i ovnen.
Bag brødet i 30 minutter ved 250 grader, tag derefter låget af og bag videre ved 230 grader varmluft i 15 minutter.
Tag gryden ud af ovnen og vend brødet ud på en rist.
Sørg for at bruge grydelapper, da gryden og låget bliver rygende varme!






