Risengrød – en portion til vafler, eller brug en rest risengrød
Skyl grødris i koldt vand og hæld derefter risene i en lille gryde tilsat vand og kog op. Hæld mælk i gryden og kog op til kogepunktet under omrøring.
Skru ned til svag varme, så grøden blot akkurat simrer og lad den stå med låg på. Rør jævnligt, cirka hvert 10. minut.
Smag til med salt, når grøden er klar.
Klatkager
Del æggene i æggehvide og æggeblomme i hver sin skål. Rør den afkølede risengrød i en skål med æggeblomme. Vend hvedemel, bagepulver, sukker, vanilje og kanel sammen og rør det i risengrøden.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend først 2 spsk. luftig æggehvide i dejen og vend derefter resten af æggehvide forsigtigt i.
Varm vaffeljernet op og kom en klat smør på. Kom et par store spsk dej på og bag til knappen lyser grøn eller til de er lækre lysebrune på begge sider.






